Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 11. 5. 2015

11. května 2015 10:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín a jeho osadní výbory v Žilině, Loučce, Kojetíně, Bludovicích a Straníku zvou na veřejné schůze. Vždy se jich zúčastní členové vedení města a další pracovníci Městského úřadu. Setkání proběhnou od 18. do 26. května. Přesný rozpis najdete na stránkách města.
*
Nový Jičín vyhlásil anketu Dobrovolník roku v sociální a zdravotní oblasti, uzávěrka nominací je 25. května.
*
Domov Paprsek hledá dobrovolníky k seniorům a zdravotně postiženým. Stačí pouhá hodina týdně. Pokud máte zájem pomoct lidem, stačí se přihlásit ke vstupním pohovorům, které probíhají každou první středu v měsíci v kanceláři Adry na ulici Sokolovská 9.
informace najdete na www.adranovyjicin.cz
*
Nový Jičín v obrazech, tak se jmenuje aktuální výstava na Staré poště. Autorem maleb je Jan Bill a jeho výtvarné práce můžete vidět až do 27. května.
*l
Remíza 1:1, takový je výsledek posledního utkání mužů FK Nový Jičín proti Rýmařovu. Další zápas začne netradičně ve středu 13. května v 17 hodin. Soupeřem domácích fotbalistů bude Dolní Benešov.
*
Masarykovo náměstí čeká ve čtvrtek a v pátek další Novojičínský jarmark, tentokrát květinový. Začátek je vždy v osm hodin, konec v 17.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 8. 5. 2015

7. května 2015 9:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín vyhlásil anketu Dobrovolník roku v sociální a zdravotní oblasti, uzávěrka nominací je 25. května.
*
Domov Paprsek hledá dobrovolníky k seniorům a zdravotně postiženým. Stačí pouhá hodina týdně. Pokud máte zájem pomoct lidem, stačí se přihlásit ke vstupním pohovorům, které probíhají každou první středu v měsíci v kanceláři Adry na ulici Sokolovská 9.
informace najdete na www.adranovyjicin.cz
*
Muzeum Novojičínska zve na vernisáž výstavy Cesty do pravěku aneb ve stopách Zdeňka Buriana. Začátek je v úterý 12. května v 17 hodin v Žerotínském zámku.

SVČ Fokus zve na prázdninové tábory

7. května 2015 8:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko volného času Fokus připravilo pro letošní prázdniny šest pobytových a šest příměstských táborů. Všechny jsou dobrodružné a zážitkové. Děti i rodiče mají také jistotu, že nebude nouzi ani o sport nebo výtvarno. Martin Jakůbek, ředitel SVČ Fokus Některé tábory už jsou obsazeny, více informací k termínům i tématickému zaměření zjistíte na stránkách fokusnj.cz

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 4. 5. 2015

4. května 2015 14:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

V sobotu 9. května začne ve Smetanových sadech akce s názvem Férová snídaně. Je součástí projektu Zdravé město. Zváni jsou všichni, kdo se chtějí setkávat ve zdravém prostředí, diskutovat o záměrech ve městě a také si pochutnat na dobré snídani.
*
Tajemnice Městského úřadu vyhlásila dvě výběrová řízení na pozice referentů veřejné správy, a to na úseku přestupků a na úseku evidence řidičů a vozidel. Zájemci se mohou přihlásit do 12. května.
*
Do 14. května - takový je termín pro podání přihlášek pro studenty, kteří se chtějí zapojit do akce Zelené město. Více informací a také formulář přihlášky najdete na webu města.
kontakt: kkuzelova@novyjicin-town.cz

Co se děje v místní části Loučka

4. května 2015 13:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Co se aktuálně děje v jedné z místních částí Nového Jičína - v Loučce. Právě na to jsme se ptali Jaroslava Kotase, předsedy osadního výboru. Ten má aktuálně 13 členů. Obměnila se zhruba jedna třetina lidí. Jaroslav Kotas, předseda osadního výboru v Loučce
Stavba sídliště v Loučce začala v roce 1978 první budovou za dnešní diskotékou Koruna. Postupně tady vyrostla spousta panelových domů. Jaroslav Kotas, předseda osadního výboru v Loučce
Osadní výbor chce v nejbližší době vyřešit například chodník u benzinové stanice nebo vybudování vodovodu pro obyvatele ulice Císařské. Jaroslav Kotas, předseda osadního výboru v Loučce
Osadní výbor dlouhou dobu úzce spolupracuje s organizací chovatelů. I v následujících dnech připravují několik akcí, nejen pro místní. Jaroslav Kotas, předseda osadního výboru v Loučce
Osadní výbor zve všechny na tradiční Den Loučky. Tentokrát proběhne 13. června.

64. svazek Vlastivědného sborníku Novojičínska

4. května 2015 13:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už čtyřiašedesát svazků má na svém kontě Vlastivědný sborník Novojičínska. Publikaci i tentokrát vydalo Muzeum Novojičínska, Zemský archiv v Opavě a v neposlední řadě Státní okresní archiv v Novém Jičíně. Na obsah aktuálního čísla jsme se ptali doktora Karla Chobota.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více