Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5. 7. 2014

7. července 2014 15:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští policisté vyšetřovali kuriózní nehodu na jedné z čerpacích stanic. Řidič šel zaplatit za benzín, jeho spolujezdkyně auto nechtěně nastartovala a najela přímo do prodejny.
*
V pátek 11. července proběhne na Masarykově náměstí další Novojičínský jarmark, tentokrát prázdninový. V programu vystoupí bubeníci Kubuku.
*
Občanské sdružení Bidolido Team ve spolupráci s městem zve příznivce malé kopané na už 11. roční jednodenního turnaje Bidolido cup 2014. Proběhne opět na fotbalovém hřišti ve Straníku, a to v sobotu 12. července. Zúčastnit se může 30 týmů. Informace k přihláškám a organizaci najdete na webu www.bidolidocup.kvalitne.cz

Unikátní výstava mapuje hudební scénu od roku 1956

4. července 2014 15:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Od roku 1956 až do dneška. Tento téměř šedesátiletý úsek mapuje výstava Jaroslava Blažka. Autor se zaměřuje na fotografování kapel a stal se z něj i sběratel. To nejlepší ze své obsáhlé sbírky vystavuje v Návštěvnickém centru.

Na budoucí cyklotrase z Nového Jičína jsou zpět opravené mosty

4. července 2014 15:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na budoucí drážní cyklostezku z Nového Jičína do Hostašovic se vrátily opravené mosty. Na původní místo je musel usadit jeřáb. Stavba desetikilometrové cyklostezky je v plném proudu. Podle svazku obcí je harmonogram prací ve zhruba čtrnáctidenním předstihu.

Studenti Educy v Novém Jičíně malovali na chodbách v nemocnici

4. července 2014 15:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Obrazová minigalerie a malby na stěnách neurologického oddělení. To je výsledek spolupráce novojičínské nemocnice a střední školy Educa. Studenti oboru Reprodukční grafik vzali do rukou štětce a barvy, a během několika týdnů vytvořili na nemocničních zdech zajímavé obrazy. Spokojeni jsou nejen pacienti, ale i lékaři a návštěvníci.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 4. 7. 2014

4. července 2014 15:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pěvecký sbor Ondrášek veze z návštěvy Spojených států amerických významný úspěch. Na soutěži Serenade choral festival ve Washingtonu vyhrál první místo. Členové sboru se do Nového Jičína vrací v noci z pátku na sobotu. O jejich velké cestě se dozvíte více z připravované reportáže. Spoustu fotografií už teď najdete na jejich webu ondraseknj.cz
*
Kvůli stále častějším přestupkům parkujících řidičů ve městě budou strážníci Městské policie provinilcům na parkovištích rozdávat parkovací kotouče, které v rámci prevence dostali od Besipu a radnice.
*
V pátek 11. července proběhne na Masarykově náměstí další Novojičínský jarmark, tentokrát prázdninový. V programu vystoupí bubeníci Kubuku.

2. ročník Pivobraní na Masarykově náměstí

30. června 2014 16:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

V sobotu proběhl na náměstí dlouho očekávaný II. ročník festivalu Pivobraní. Chuť vlastního zlatavého moku představilo dvacet pivovarů z Moravy, Polska a Slovenska. Akci navštívily tisícovky lidí.

Policie na Novojičínsku kontrolovala zastavárny

30. června 2014 16:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sošky, motorové pily, stříbrné řetízky a další věci. To vše zabavila policie při kontrolách bazarů a zastaváren na Novojičínsku. Policisté vytipovali několik těchto provozoven a na kontrolu vyrazili s pracovníky Živnostenského úřadu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 30. 6. 2014

30. června 2014 16:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na ulicích Poděbradova a Štefánikova nepoteče 2. července od 8 do 14 hodin pitná voda.
*
Brněnská punk-country kapela Poletíme? se chystá na Masarykovo náměstí. V pátek večer se divákům představí v rámci Novojičínského léta. Koncert začíná ve 20 hodin.
*
Marocký trh - to je název 2. ročníku kulturně-společenského blešáku, který proběhne v pátek 4. července na zahradě Městské knihovny. Organizátoři připravili zajímavý program, mimo jiné zde proběhne ukázka a workshop jihoindického tance a vystoupení britského hudebníka Edwarda Powella.

Oběti komunismu v okrese Nový Jičín - výstava na Baště

30. června 2014 16:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Městskou Baštu dorazila další výstava, tentokrát putovní, která přináší svědectví o obětech komunismu na Novojičínsku. Doba totalitní nesvobody si vyžádala tisíce obětí. Návštěvníci mohou veškerá historická fakta a fotografie vidět na několika panelech. Petr Lebeda, vedoucí projektu
Marcel Brož, ředitel Charity Nový Jičín Putovní výstavu můžete vidět na Městské baště ještě do středy odpoledne. Poté zamíří do dalších měst a obcí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více