Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Město Nový Jičín ocenilo úspěšné žáky základních škol

27. června 2014 13:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín ocenil nadané a úspěšné žáky svých základních škol. Do výběru se dostali talentovaní sportovci i ti, kteří uspěli v mnoha vědomostních soutěžích. Vedení města je pozvalo na slavnostní vyhlášení do auly na radnici.

Venkovní plavecký bazén v Novém Jičíně je v provozu

27. června 2014 13:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už od půlky června je v Novém Jičíně otevřený venkovní plavecký bazén. Jeho provozovatel se musel potýkat s komplikacemi, které souvisely s plánovanou rekonstrukcí krytého bazénu. Původní plán totiž počítal s venkovním prostorem, vyčleněným jako stavební dvůr. Pavel Kelar, ředitel bazénu
Často probírané téma je teplota vody. Návštěvníci si venkovní i krytý bazén často
pletou s termálními lázněmi. I přesto se provozovatel snaží udržet teplotu na rozumné úrovni. Pavel Kelar, ředitel bazénu
Venkovní plavecký bazén je v červenci a srpnu otevřený každý den od 10 do 20 hodin. Další informace najdete na webu bazennovyjicin.cz

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 27. 6. 2014

27. června 2014 13:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

V úterý 1. července bude stavební firma usazovat repasované mosty na rozestavěné cyklostezce do Hostašovic. Reportáž poté uvidíte v nejbližším expresu.
*
Kriminalisté z Nového Jičína kontrolovali bazary a zastavárny. Výsledkem rozsáhlé akce jsou zabavené věci, které pocházejí z trestné činnosti.
*
Žáci základních i mateřských škol se chystají na prázdniny. Takto se děti z Mateřské školy Trojlístek na ulici Komenského loučily se školním rokem.
*
Návštěvnické centrum Město klobouků připravuje dvě nové výstavy. Už v úterý 1. července můžete navštívit vernisáž, na které poprvé uvidíte fotografie hudebních skupin z Nového Jičína od roku 1956 - 2013. Vernisáž začíná v 17 hodin, výstava potrvá do konce srpna. 1. července začíná také další výstava listin ze sbírky Ivana Bartoně, tentokrát bude zaměřená na Továrny a podnikatele v Novém Jičíně, a to na dokumentech a korespondenci z let 1900 - 1945.

O kostýmované prohlídky Nového Jičína byl zájem

27. června 2014 13:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Návštěvnické centrum Město klobouků nabídlo v červnu možnost kostýmovaných prohlídek Nového Jičína. Velký zájem o ně měly děti z mateřských a základních škol. Na každém z pěti stanovišť je čekala legendární nebo pohádková postava.

Návštěva premiéra Sobotky v Novém Jičíně

27. června 2014 8:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 23. června přijel do Nového Jičína předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka. O jeho návštěvě do historické perly Novojičínska se rozhodlo prakticky až na poslední chvíli. Premiér ve městě zakončil svou cestu do Moravskoslezského kraje.

Mezinárodní pohár starosty Nového Jičína

23. června 2014 15:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pátek dopoledne začal na Masarykově náměstí Mezinárodní pohár starosty města. Desítky studentů soutěžily na čtyřech sportovištích. Pohár si nenechaly ujít týmy ze dvou partnerských měst z Polska a Slovenska.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více