Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Knihovna pořádá čtenářskou soutěž Lovci perel

13. října 2017 13:07 | Orlová | Jan Varga

Lovci perel, tak se jmenuje soutěž, která v říjnu odstartovala v orlovské knihovně. Děti mají za úkol přečíst co nejvíce knih, které jsou označeny perlou, po přečtení odpovědět na pár otázek a získat tak svou vlastní perlu. Nejčtivější účastníci pak dostanou ceny.

V Orlové zemřel motocyklista po nárazu do auta

13. října 2017 9:46 | Orlová | Jan Varga

Na ulici Ostravská v Orlové došlo ke smrtelné nehodě. Ve čtvrtek odpoledne tam motocyklista narazil do odstaveného vozidla. I když se muže svědkové nehody snažili oživit, na místě zraněním podlehl.

Na Karvinsku zemřel motocyklista po nárazu do auta

12. října 2017 15:42 | Orlová | Jan Varga

Na Ostravské ulici v Orlové se ve čtvrtek po třinácté hodině stala vážná dopravní nehoda motocyklu. Pětapadesátiletému muži poskytovali první pomoc svědci nehody. Bohužel na místě zraněním podlehl.

V Ostravě proběhly Dny proti chudobě

12. října 2017 11:21 | Ostrava-město | Jan Varga

V Ostravě proběhly Dny proti Chudobě. Kromě seminářů a happeningů proběhla také setkání například u společného ohně. Organizátoři těmito akcemi chtěli upozornit na problémy lidí bez domova.

V Havířově prezentovali Zaměstnaneckou mobilitu

6. října 2017 11:10 | Orlová | Jan Varga

V rámci projektu Zaměstnanecká mobilita zaplatí Moravskoslezský kraj 300 ročních karet ODIS, které stejným dílem rozdělí mezi Karvinou, Havířov a Orlovou. Na radnice těchto měst se pak mohou žadatelé o bezplatné cestování do zaměstnání v rámci celého kraje a do krajské metropole Ostravy obracet. Náklady na projekt překročí 1,5 milionu korun. Vedení Orlové věří, že projekt bude úspěšný.

Orlová v plavecké soutěži vybojovala druhé místo

6. října 2017 11:08 | Orlová | Jan Varga

Město Orlová skončilo na druhém místě v plavecké soutěži měst. První příčku si opět podržel Bohumín. Zaplavat si a podpořit své město si v Orlové přišlo šest set šedesát sedm účastníků. Svou účastí akci opět ve velkém podpořily orlovské školy.

Knihovna nabídla tisíc vyřazených titulů k prodeji

6. října 2017 11:06 | Orlová | Jan Varga

Milovníci četby si opět přišli na své. Orlovská knihovna opět nabídla k prodeji vyřazené knihy, časopisy, ale také cédéčka. Prodej proběhl v rámci týdne knihoven, který nabídl i další zajímavé akce. Pojďme se podívat, jestli měli Orlovští o knihy zájem.

Dům seniorů Pohoda otevřel dveře veřejnosti

6. října 2017 11:04 | Orlová | Jan Varga

V Domě seniorů Pohoda otevřeli dveře veřejnosti. V rámci Týdne sociálních služeb se mohli zájemci přijít podívat, jak to v zařízení funguje, co může klientům nabídnout a také jak v něm probíhá všední život. Byli jsme se tam podívat i my a to zrovna, když se klienti věnovali kreativní činnosti.

V Gutech pracují archeologové, řeší i lidské ostatky

3. října 2017 13:02 | Celý MS kraj | Jan Varga

Na místě, kde stál vzácný dřevěný kostel v Gutech operují archeologové. V těchto dnech začínají se sondováním terénu pod půdorysem stavby. Podle prvotních zjištění jsou v její těsné blízkosti lidské ostatky. Než začne stavba nového kostela, bude nutné je přemístit.

Branného dne v Orlové se účastnila Národní domobrana

27. září 2017 14:18 | Orlová | Jan Varga

Orlovská radnice čelí kritice za akci s názvem Branný den. Tu v areálu letního kina uspořádala skupina “Bez zbrojáku” ve spolupráci s kulturním domem. Měli se jí účastnit také členové Národní domobrany, která je ministerstvem vnitra označena za extremistickou a nebezpečnou. Organizátoři ale kritiku odmítají.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více