Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Výstava představila spolkové činnosti v Orlové

11. listopadu 2017 11:42 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se představily spolky, fungující ve městě a okolí. Příležitost k tomu měli v rámci spolkové výstavy, ta nabídla desítky zájmových činností. Letos ji navíc obohatil festival národnostních kultur.

Orlovský fotoklub vystavuje sou roční práci

11. listopadu 2017 11:40 | Orlová | Jan Varga

V galerii kulturního domu se opět konala přehlídka nejzajímavějších fotografií orlovského fotografického klubu. Ten představil výběr snímků, které členové pořídili během roku a na devatenácté společné výstavě jich mohou návštěvníci obdivovat na sedm desítek. My vám fotografie ukážeme v rámci vernisáže, na které jsme nechyběli s kamerou.

Lupič okradl s nožem v ruce provozní orlovské herny

10. listopadu 2017 12:35 | Orlová | Jan Varga

Orlovští kriminalisté pátrají po lupiči, který přepadl provozní místní herny. S nožem v ruce jí vyhrožoval v jejím autě, nakonec si odnesl celou tržbu v hodnotě čtyři sta tisíc korun, kterou měla žena u sebe.

Výstava představila spolkové činnosti v Orlové

8. listopadu 2017 13:24 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se představily spolky, fungující ve městě a okolí. Příležitost k tomu měli v rámci spolkové výstavy, ta nabídla desítky zájmových činností. Letos ji navíc obohatil festival národnostních kultur.

Kraj chce přestěhovat orlovskou ZUŠ, místní jsou proti

3. listopadu 2017 10:50 | Orlová | Jan Varga

Moravskoslezský kraj chce přesunout orlovskou základní uměleckou školu. Zastupitele města o tom přišel informovat náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny. Nové zázemí by žákům poskytla budova obchodní akademie. Část místních a také vedení radnice ale s plánem kraje nesouhlasí.

V orlovské nemocnici otevřeli oční ambulanci

1. listopadu 2017 12:52 | Orlová | Jan Varga

V Orlové funguje od tohoto týdne nová oční ambulance. Ta díky novému vybavení zajistí vyšetření pacientům z Orlové a okolí. Lidé tak nebudou muset dojíždět do Karviné nebo Havířova.

Budoucí maminky navštívily porodnické oddělení

27. října 2017 11:26 | Karviná | Jan Varga

Budoucí rodičky na Karvinsku měly možnost navštívit gynekologicko-porodnické oddělení karvinské nemocnice, která má své pracoviště také v Orlové. Podívaly se, s jakým vybavením mohou při porodu počítat, jak porod probíhá a také se dozvěděly cenné rady od odborníků.

Opravuje se prostranství před úřadem práce

27. října 2017 11:24 | Orlová | Jan Varga

​V Orlové se rekonstruuje ve velkém. Kromě náměstí, lesoparku a revitalizace Páté etapy se také opravuje prostranství před úřadem práce. Město slibuje nové chodníky, osvětlení, lavičky a novou zeleň. Byli jsme se proto podívat, jak práce probíhají a další informace přinášíme v následujícím příspěvku.

Nové radary v Orlové: až stovky prohřešků denně

27. října 2017 11:19 | Orlová | Jan Varga

V Orlové funguje nový mobilní radar. Městská policie střídá jeho umístění ve třech problémových lokalitách. Jen za měsíc říjen eviduje až tři sta prohřešků denně a to v úseku na frekventované ulici Slezská.

V Orlové se opravuje prostor před úřadem práce

26. října 2017 10:12 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se rekonstruuje ve velkém. Kromě náměstí, lesoparku a revitalizace Páté etapy se také opravuje prostranství před úřadem práce. Město slibuje nové chodníky, osvětlení, lavičky a novou zeleň. Byli jsme se proto podívat, jak práce probíhají.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více