Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

ZŠ Mládí opět našla svou Megastar pro tento rok

12. ledna 2018 13:24 | Orlová | Jan Varga

Základní škola Mládí opět hledá svou megastar. Další ročník této talentové soutěže proběhl v sále Domu dětí a mládeže a soutěžící se opět mohli utkat v mnoha různých disciplínách. Ať už šlo o zpěv, tanec nebo jiné dovednosti. My jsme na soutěžil nechyběli a tak vám teď nabídneme krátkou ukázku z průběhu.

Senior lákal nezletilé dívky do bytu, kde je měl zneužívat

12. prosince 2017 10:30 | Ostrava-město | Jan Varga

Orlovští kriminalisté prošetřují 69letého muže z Bohumína, který je obviněn z několika znásilnění a pohlavních zneužití. Do svého bytu měl lákat nezletilé dívky, kde je měl zneužívat. Policie nyní navrhuje obžalobu.

Ve sportovní hale GOA se konal turnaj mini judistů

8. prosince 2017 13:34 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se utkali nejmenší judisté. Ve sportovní hale orlovského gymnázia a obchodní akademie se totiž konal první ročník turnaje pro ty nejmenší. Děti z mateřinek změřily své síly v přetahování s gumovým míčem. Souboje brali s velkým nasazením a vy se teď můžete podívat, jak se některým účastníkům dařilo.

Krojovaní horníci dolu ČSA nechali posvětit prapor

8. prosince 2017 13:33 | Orlová | Jan Varga

Krojovaní horníci dolu ČSA mají nový prapor. Tomu nechali požehnat v rámci bohoslužby, která proběhla v den svaté Barbory v doubravském kostele. Praporu požehnal ředitel teologického konviktu v Olomouci Alfréd Volný.

Sociální služby orlovské nemocnice fungují 10 let

8. prosince 2017 13:31 | Orlová | Jan Varga

Oddělení sociálních služeb v orlovské nemocnici oslavilo deset let své existence. K této příležitosti přišel klienty navštívit ředitel nemocnice, zástupci města a zazpívat přijely Havířovské babky. Na pokojích pak na klienty čekalo občerstvení. Jak si akci užívali vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Zahájení adventu proběhlo v areálu letního kina

8. prosince 2017 13:29 | Orlová | Jan Varga

V Orlové zahájili adventní čas. V areálu letního kina se mohli lidé přijít pobavit, dát si svařáček a zazpívat si koledy. V podvečer pak vedení města rozsvítilo adventní věnec, který letos nahradí vánoční strom, který stál vždy na náměstí. V rámci hudebního programu Orlovanům zahrál i Marek Ztracený.

Krojovaní horníci dolu ČSA nechali posvětit prapor

6. prosince 2017 11:08 | Orlová | Jan Varga

Krojovaní horníci dolu ČSA mají nový prapor. Tomu nechali požehnat v rámci bohoslužby, která proběhla v den svaté Barbory v doubravském kostele. Praporu požehnal ředitel teologického konviktu v Olomouci Alfréd Volný.

Žáci základních škol si mohli vybrat povolání

1. prosince 2017 14:23 | Orlová | Jan Varga

Zvolit své budoucí povolání. To mohli návštěvníci akce Úřadu práce Karviná, který pro ně opět v kulturním domě připravil přehled nejzajímavějších středních škol z celého kraje. Ty se přijely prezentovat i s praktickými ukázkami svých dovedností. Letošní ročník zejména žákům základních škol nabídl více než čtyřicet vzdělávacích institucí.

Zábavné odpoledne pro děti klientů OSPOD

1. prosince 2017 14:21 | Orlová | Jan Varga

Teď se podíváme do Domu dětí a mládeže, kde za dětmi klientů odboru sociálního a zdravotního Městského úřadu přišel Mrazík. Ten si pro ně připravil pohádkové příběhy, taneční cvičení a další zábavné aktivity. To vše si děti během odpoledne náramně užily a my vám teď z něj ukážeme krátký sestřih.

NIP v orlovské nemocnici má pět nových lůžek

1. prosince 2017 14:19 | Orlová | Jan Varga

Nová moderně vybavená lůžka. Ty teď může pacientům poskytnout orlovská nemocnice. Tento týden totiž její pracovníci uvedli do provozu novou část oddělení následné intenzivní péče, kde bude fungovat pět nově zařízených boxů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více