Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Na ZŠ Mládí proběhl Den robotiky, techniky a řemesel

16. února 2018 15:33 | Orlová | Jan Varga

Základní škola Mládí uspořádala Den řemesel. V rámci něj si mohli žáci školy vyzkoušet spoustu užitečných dovedností a zjistit, jestli mají na některé z prezentovaných řemesel talent. Ke spolupráci škola přizvala všechny odborné střední školy, které působí v Orlové a jejím okolí. My jsme se mezi žáky vypravili, abychom se podívali, jak jim jde práce od ruky.

Orlovští si užili reprezentační ples města

16. února 2018 15:31 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou reprezentační ples města. V estrádním sále kulturního domu se tančilo, soutěžilo a také holdovalo dobrému jídlu a pití. K tanci a poslechu hrála kapela Tango. Před návštěvníky plesu se na pódiu vystřídaly také známé osobnosti. Své triky předvedl například kouzelník Pavel Kožíšek.

Městská policie má mobilní zdravotnickou výbavu

16. února 2018 15:28 | Orlová | Jan Varga

Městská policie bude nově používat zdravotnické vybavení. Hlídky budou mít k dispozici základní pomůcky, které mohou při včasném použití například při dopravní nehodě zachránit účastníkům život. Jak vybavení používat v praxi městským strážníkům přišel na stanici ukázat lékař.

15. února začíná výluka zastávky MHD Pošta

9. února 2018 11:27 | Orlová | Jan Varga

Zrušení zastávky Pošta v centru města s sebou přinese zásadní změny pro cestující městské hromadné dopravy. Původně měly všechny autobusy zastávku pouze projíždět, po jednání s krajem, které iniciovalo vedení města je situace ale opět trochu jiná. Některé autobusy se budou moci otočit a přistavit cestujícím u obchodního centra.

Domov Vesna uspořádal ovocný ples

9. února 2018 11:25 | Orlová | Jan Varga

Domov Vesna připravil tradiční ples. Tentokrát se nesl v ovocném duchu. Přizpůsobena tomu byla jak výzdoba tak také občerstvení. Samozřejmě že nechyběl kulturní program a také hudba k tanci i k poslechu. V sále domova se sešli nejen klienti Vesny, ale také okolních zařízení. Jaká byla atmosféra vám ukážeme v příspěvku.

V Orlové se poprvé konaly masopustní oslavy

9. února 2018 11:22 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se konaly první masopustní oslavy. Ty odstartoval masopustní průvod, který vyšel od městské knihovny a směřoval do areálu letního kina, kde byl pro návštěvníky připraven program a také výborné zabijačkové specialitky řezníka Krkovičky. Pokud se někdo v masce zúčastnil průvodu, dostal od organizátorů jitrničku zdarma.

Protidrogový vlak spojí síly s místními organizacemi

7. února 2018 11:07 | Celý MS kraj | Jan Varga

Protidrogový vlak se letos vrátí do MS kraje. Na tiskové konferenci v Ostravě to oznámili jeho provozovatelé. Do kraje se chtějí vracet pravidelně a navíc mají v plánu vybudovat volnočasová centra, kde budou moci aktivně trávit čas mladí lidé.

Taneční kluby DDM připravily show pro veřejnost

2. února 2018 12:57 | Orlová | Jan Varga

Taneční kluby JOY a To be continued oslavili svou půlroční práci taneční show. Svým rodičům, kamarádům a široké veřejnosti předvedli vše, co se naučili v rámci dvou hodinového vystoupení v sále Domu dětí a mládeže. Na taneční show nás pozvali s kamerou a tak vám teď můžeme ukázat, jak akce probíhala a co vše si členové tanečních klubů pro veřejnost připravili.

Pracovníci v lesoparku odváděli stojatou vodu

2. února 2018 12:35 | Orlová | Jan Varga

V orlovském lesoparku probíhají práce na propustích, které pomohou svést vodu do připravených odtoků. Na některých místech se totiž tvoří vodní plochy a bahnitý terén. Nejpatrnější je to v okolí vybudovaného jezírka.

Město bude dohlížet na opravy "domu hrůzy"

2. února 2018 12:33 | Orlová | Jan Varga

O "domu hrůzy", který stojí v lokalitě Orlová Poruba, jsme vás už informovali. Vzhledem k tomu, že město dlouhodobě monitorovalo vlastníky, kteří se stále neměli k opravě budovy, muselo vedení vyslat na místo kontrolní komisi. Byli jsme se proto zeptat místostarostky Orlové, na další informace. Podívejte se na následující příspěvek.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více