Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Největší procento nezaměstnaných je na Karvinsku

4. srpna 2017 14:04 | Orlová | Jan Varga

Nezaměstnanost v kraji se drží na šesti procentech. Oproti minulým letům se tedy počet lidí bez práce drží na celkem nízké úrovni. Podle úřadu práce by se situace neměla radikálně měnit ani v následujících měsících. Největší procento nezaměstnaných se dlouhodobě drží na Karvinsku.

Starosta Orlové se setkal s obyvateli Zimného dolu

4. srpna 2017 14:03 | Orlová | Jan Varga

Po dlouhé době jsme se byli opět podívat na setkání starosty Orlové s obyvateli městských částí. Tentokrát zavítal do Zimného dolu, aby tamní informoval o novinkách ve městě. Setkal se ale s mnoha dotazy a požadavky místních, které přislíbil v brzké době vyřešit. S čím na setkání obyvatelé Zimného dolu přišli prozradíme v následujícím příspěvku.

Požár srovnal se zemí dřevěný kostel v Třinci-Gutech

2. srpna 2017 11:26 | Celý MS kraj | Jan Varga

Vzácný historický kostel Božího těla v Třinci-Gutech lehl popelem. Zatím z neznámých příčin ho zničil požár, který vypukl v noci na středu. Škody se vyšplhaly na desítky milionů korun. Z historického hlediska měla ale památka ze 16. století nevyčíslitelnou hodnotu.

V kraji je nejvíce nezaměstnaných v Ostravě a Karviné

1. srpna 2017 11:26 | Celý MS kraj | Jan Varga

Nezaměstnanost v kraji se drží na šesti procentech. Oproti minulým letům se tedy počet lidí bez práce drží na celkem nízké úrovni. Podle úřadu práce by se situace neměla radikálně měnit ani v následujících měsících. Největší procento nezaměstnaných se dlouhodobě drží na Karvinsku.

V orlovské knihovně proběhl Prázdninový týden

28. července 2017 12:01 | Orlová | Jan Varga

V knihovně probíhá prázdninový týden, každý všední den si tam mohli dopoledne přijít děti zahrát spoustu her, učit se zručnosti a poznat nové kamarády. Jak akce probíhala jsme se byli podívat s naší kamerou.

Gulášfest v Orlové si nenechalo ujít dva tisíce lidí

28. července 2017 11:57 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou další ročník Gulášfestu. Návštěvníci mohli ochutnat přes deset druhů výborných gulášků a následně vyhodnotit, který jim chutnal nejvíce. Ani tentokrát se při tom nezapomnělo na dobré pití a bohatý hudební doprovod. Na své si přišly také děti, které přišli pobavit Klauni z Balónkova.

V Orlové řeší problémy s parkováním

28. července 2017 11:55 | Orlová | Jan Varga

Orlová řeší problémy s parkováním. Zejména v nejlidnatější části je o parkovací místa nouze a lidé tak své vozy parkují často nesprávně a riskují pokuty. Město během roku parkovací místa rozšířilo, volné plochy ale pomalu docházejí. Jak situace vypadá v tuto chvíli vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Orlová řeší problémy s parkováním

28. července 2017 9:49 | Orlová | Jan Varga

Orlová řeší problémy s parkování. Zejména v nejlidnatější části je o parkovací místa nouze a lidé tak své vozy parkují často nesprávně a riskují pokuty. Město během roku parkovací místa rozšířilo, volné plochy ale pomalu docházejí.

Orlovští strážníci proškolí zaměstnance v problémové lokalitě

27. července 2017 12:52 | Orlová | Jan Varga

Orlová se potýká se zvýšenou kriminalitou. Městská policie proto rozjíždí nový systém práce, kterým chce vyššímu počtu incidentů zamezit. Soustředit se teď hodlá zejména na lokalitu před supermarketem v Orlové tři, kde dochází k častým zásahům strážníků.

Politika na letošních Barvách Ostravy nechyběla

25. července 2017 13:05 | Orlová | Jan Varga

Na Colours of Ostrava letos nechyběla ani politika. Kromě mnoha kulturních osobností si festival nenechalo ujít také několik předních českých politiků. Vzhledem k blížícím se volbám jsme se některých zeptali, jestli festival využili v rámci předvolební kampaně.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více