Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Děti ze ZŠ Mládí si opět užily na pyžamovém bálu

13. ledna 2017 14:47 | Orlová | Jan Varga

Vstupenka, pyžamový komplet. To byla jediná podmínka, aby mohli děti navštívit tradiční pyžamový bál, který v estrádním sále kulturního domu pro své žáky opět připravila Základní škola Mládí. Na děti čekaly soutěže, tanec a mnoho her. Programem je provázeli Klauni na volné noze a my vám na závěr dnešního expresu přinášíme ukázku z této veselé akce.

DKMO letos opět nabídne mnoho kulturních akcí

13. ledna 2017 14:43 | Orlová | Jan Varga

Také letos Orlované nebudou o kulturu ochuzeni. Čeká je mnoho zajímavých divadelních představení, koncertů nebo kulturních a volnočasových akcí, které pro ně připravili pracovníci kulturního domu. Na co konkrétně se mohou lidé opět těšit nám v následujícím příspěvku prozradí ředitelka Domu Kultury Bára Herdová.

V Orlové slavnostně zahájili výstavbu náměstí

11. ledna 2017 12:19 | Orlová | Jan Varga

Opravy centra Orlové mohou začít. Tento týden totiž zhotovitelé stavby společně s vedením města slavnostně zahájili rekonstrukci náměstí a přilehlých prostor. Zahájení akce předcházela dlouhá léta jednání a průtahů. Pokud vše půjde podle plánu, novou tvář centra si lidé budou moci užít v roce 2019.

Tříkrálová sbírka odstartovala také v Orlové

6. ledna 2017 16:59 | Orlová | Jan Varga

Také v Orlové probíhá tříkrálová sbírka. V rámci té dobrovolníci jako každý rok vybírají peníze na pomoc lidem v nouzi. V jakém složení vyrazila parta dobrovolníků v našem městě a kam směřovali jejich první kroky vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Orlovský lesopark prochází opravami

6. ledna 2017 16:57 | Orlová | Jan Varga

Zanedbaný lesopark v Orlové čeká proměna. Pomalu se totiž rozjíždí práce v rámci revitalizace za šestnáct a půl milionu. V tuto chvíli pracovníci připravili podloží pro nové chodníky a stezky. Přibudou také nové lavičky, odpadkové koše a osvětlení.

Více lůžek a nový vstup pro orlovskou nemocnici

6. ledna 2017 16:55 | Orlová | Jan Varga

Rozvoj služeb, stabilizace personálu a vyrovnaný rozpočet. Tak si představuje následující čtyři roky nový ředitel karvinské a havířovské nemocnice Josef Grochol. Ten přednesl svou vizi na zasedání orlovského zastupitelstva. Konkrétně v orlovské nemocnici by pak chtěl navýšit počty lůžek následné intenzivní péče.

Orlovský lesopark prochází opravami

29. prosince 2016 10:24 | Orlová | Jan Varga

Zanedbaný lesopark v Orlové čeká proměna. Pomalu se totiž rozjíždí práce v rámci revitalizace za šestnáct a půl milionu. V tuto chvíli pracovníci připravili podloží pro nové chodníky a stezky. Přibudou také nové lavičky, odpadkové koše a osvětlení.

Pro Betlémské světlo si přišly desítky Orlovanů

22. prosince 2016 17:43 | Orlová | Jan Varga

Betlémské světlo dorazilo také do Orlové, stejně jako v jiných městech si ho mohli zájemci odnést domů. Byli jsme se podívat, jestli o něj byl zájem.

Klientům Domova Vesna slouží interaktivní tabule

22. prosince 2016 15:49 | Orlová | Jan Varga

Klienti orlovského Domova Vesna mají k dispozici interaktivní tabuli. S její pomocí mohou trénovat paměť a znovu posílit svou motoriku. Na pořízení této techniky za osmdesát tisíc korun domovu přispěl fond Nadace OKD a to poloviční částkou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více