Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Nad Orlovou se vznesly stovky balónků

9. prosince 2016 18:12 | Orlová | Jan Varga

Předvánoční vypouštění balónků s přáníčky Ježíškovi je po roce opět tady. V pátek odpoledne si mohli zájemci z řad dětí i dospělých vyzvednout svůj balónek u vchodu do městského domu kultury a zúčastnit se každoroční akce, která probíhá v rámci celé republiky. Také letos se i v Orlové pokusili překonat rekord z minulého roku v počtu vypuštěných balónků v celé zemi.

Adra ocenila práci dobrovolníků v regionu

9. prosince 2016 18:08 | Orlová | Jan Varga

V Havířově proběhlo oceňování dobrovolníků organizace Adra. Slavnostního večeru se účastnili všichni, kteří s touto organizací spolupracují. Vedení ocenilo ty nejlepší příběhy dobrovolníků v tomto roce a my jsme u slavnostní chvíle samozřejmě nemohli chybět.

Policisté upozornili seniory na podvodníky

2. prosince 2016 13:09 | Orlová | Jan Varga

Někteří senioři bývají důvěřiví a to se jim často stává osudným. Ne jednou už kvůli své dobrosrdečnosti, ochotě pomoci a nebo jen neopatrnosti padli do rukou podvodníka.

Firmy z kraje darovaly handicapovaným nový vůz

2. prosince 2016 13:07 | Orlová | Jan Varga

Zbrusu nový automobil si v úterý převzali pracovníci příspěvkové organizace Benjamín. Budou s ním moci převážet handicapované klienty. Peníze na nový vůz poskytly firmy z Moravskoslezského kraje. V rámci republiky už takto koordinátoři projektu rozdali stovky vozidel.

Premiéra hororu Kyselý dech je za dveřmi

2. prosince 2016 13:06 | Orlová | Jan Varga

Karvinští amatérští filmoví tvůrci mají další zářez na pažbě. V novém hororovém snímku tentokrát vzdávají hold osmdesátým létům a nabízejí příběh plný dobové módy, ručních filmových efektů a hlavně poctivou porci napětí. Snímek má premiéru 10. prosince v karvinském kině Centrum.

Karvinští filmaři uvádí nový horor Kyselý dech

2. prosince 2016 12:04 | Orlová | Jan Varga

Karvinští amatérští filmový tvůrci mají další zářez na pažbě. V novém hororovém snímku tentokrát vzdávají hold osmdesátým létům a nabízejí příběh plný dobové módy, ručních filmových efektů a hlavně poctivou porci napětí. Snímek má premiéru 10. prosince v karvinském kině Centrum.

Firmy z kraje darovaly handicapovaným nový vůz

30. listopadu 2016 13:06 | Orlová | Jan Varga

Zbrusu nový automobil si v úterý převzali pracovníci příspěvkové organizace Benjamín. Budou s ním moci převážet handicapované klienty. Peníze na nový vůz poskytly firmy z Moravskoslezského kraje. V rámci republiky už takto koordinátoři projektu rozdali stovky vozidel.

Aktuálně v Orlové

29. listopadu 2016 15:14 | Orlová | Jan Varga

Přehled krátkých zpráv a pozvánek k dění v Orlové

Žáci základních škol soutěžili nejen v informatice

29. listopadu 2016 15:13 | Orlová | Jan Varga

Navštívíme soutěž v informatice. Svou nápaditost při práci na plnění zadaných úkolů totiž předvedli žáci základních škol na tradičním klání, které pořádá střední škola Net Office v Orlové. Jakým tématům se soutěž věnovala prozradíme v následujícím příspěvku.

Volba povolání opět nabídla možnosti studia

29. listopadu 2016 15:12 | Orlová | Jan Varga

Volba povolání, tak se jmenuje akce, která si klade za úkol představit orlovským žákům devátých tříd nabídku středních škol, které mohou studovat v Orlové nebo blízkém okolí. V estrádním sále kulturního domu své stánky rozprostřely desítky škol a vy se teď společně s deváťáky můžete podívat, jaké možnosti studia jsou v tomto regionu k dispozici.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více