Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Začínají workshopy k soutěži Naše město

27. září 2016 14:19 | Orlová | Jan Varga

Naše město, tak se jmenuje soutěž, kterou organizuje orlovská pobočka Muzea Těšínska ve spolupráci s Domem dětí a mládeže, právě v rámci tohoto projektu teď probíhají v prostorách muzea workshopy pro děti, které si na nich vyzkouší své znalosti města, ve kterém žijí nebo jen navštěvují základní školu.

SDH Orlová-Poruba ocenil mladé členy sboru

27. září 2016 14:16 | Orlová | Jan Varga

Celoroční práce, nasazení, podpora sboru a prezentace jak ve městě tak mimo něj. Právě za to si o víkendu odnesli ocenění nejmaldší z hasičů dobrovolnického sboru z Orlové Poruby. Starší členové sboru pro ně připravili příjemné odpoledne

V Orlové otevřeli centrum pro nevidomé a slabozraké

27. září 2016 14:14 | Orlová | Jan Varga

Nevidomí a slabozrací mají v Orlové nové centrum. Do něj si mohou každodenně přicházet pro pomoc, cenné rady, ale i jen tak si popovídat a užít si volnočasových aktivit. Prostory bývalé zvláštní školy nevidomým poskytlo město Orlová.

Falešný popelář vybíral od lidí peníze za odpad

27. září 2016 14:13 | Orlová | Jan Varga

Orlovští pozor, na dveře domácností klepe podvodník, který se vydává za popeláře a s touto historkou vybírá od lidí peníze za vzorné služby a jako přilepšení v rámci odchodu do penze. K případu se vyjádřila mluvčí společnosti SMO Eva Kijonková.

V Orlové otevřeli centrum po nevidomé a slabozraké

27. září 2016 10:00 | Orlová | Jan Varga

Nevidomí a slabozrací mají v Orlové nové centrum. Do něj si mohou každodenně přicházet pro pomoc, cenné rady, ale i jen tak si popovídat a užít si volnočasových aktivit. Prostory bývalé zvláštní školy nevidomým poskytlo město Orlová.

Na staré náměstí se opět sjely historické stroje

20. září 2016 13:57 | Orlová | Jan Varga

Na starém náměstí se o víkendu opět sjeli nadšení majitelé historických vozů a také jejich příznivci. Proběhl tam totiž už šestý ročník Srazu auto-moto veteránů. Opět bylo k vidění mnoho historických kousků různých značek a stáří. Podle organizátorů se účastnil zhruba stejný počet strojů jako loni, za to se na ně přišlo podívat mnohem více lidí.

V Pohádkovém lese se děti bavily už po dvacáté

20. září 2016 13:55 | Orlová | Jan Varga

Mnoho soutěžních disciplín, zábava na celé odpoledne a to jak pro děti, tak pro jejich rodiče. Takový byl další ročník pohádkového lesa, který proběhl na zahradě klubu Spirála. Děti se mohli opět “blejsknout” ve sportovních nebo výtvarných disciplínách a i letos si připravený program náramně užívaly. Ostatně přesvědčit vás může naše poslední reportáž.

Rekonstrukce náměstí je konečně na spadnutí

20. září 2016 13:34 | Orlová | Jan Varga

Rekonstrukce náměstí 28. října se pořád oddaluje. Přestože bylo výběrové řízení vyhlášeno již v prosinci loňského roku, smlouva s vítězným uchazečem není dosud uzavřena. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o rozsáhlou stavbu skládající se z mnoha stavebních objektů, docházelo na základě dotazů firem v rámci lhůty pro podání nabídek k upřesňování zadání a tím také k prodloužení lhůty.

Tváře Rocktherapy 2016 si rozdělily 180 tisíc korun

16. září 2016 13:35 | Orlová | Jan Varga

Tři ženy si tento týden převzali z rukou organizátora festivalu Rocktherapy obálky s finanční částkou, kterou se v rámci festivalu podařilo získat. Její výše je určitě více než příjemná.

V orlovské školce mohou děti pěstovat vlastní zeleninu

16. září 2016 13:33 | Orlová | Jan Varga

Bližší vztah dětí k přírodě. Právě toto přání splnilo rodičům vedení mateřské školy Karla Dvořáčka v Orlové. V rámci projektu Skřítek Vítek se totiž podařilo vybudovat zahradní prostory, na kterých mohou děti například pěstovat vlastní brambory. Podívejte se s námi, jak si společně zahradu užívají.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více