Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

ZUŠ Orlová oslavila koncertem 85 let existence

1. listopadu 2016 15:28 | Orlová | Jan Varga

Základní umělecká škola v Orlové oslavila 85. let své existence. Jak jinak než velkým koncertem. V kulturním domě se tak minulý týden představily umělecké celky od těch hudebních až po ty taneční. Oslavit jubileum s žáky přijeli také kolegové z umělecké školy v polských Rydultowech. Na koncertě jsme nechyběli ani my a vy se tak můžete podívat, jak oslavy probíhaly.

Bývalá škola na ul. Polní by mohla sloužit seniorům

1. listopadu 2016 15:27 | Orlová | Jan Varga

V Orlové možná vyroste zařízení pro seniory. Zastupitelé odsouhlasili další jednání se stavební firmou, která by takto přestavěla objekt bývalé zvláštní školy v ulici Polní. Někteří zastupitelé ale mají obavy a vyzývají k opatrnosti při rozhodování o prodeji pozemku s budovou.

Festival Orlovské múzy proběhl už po třetí

25. října 2016 13:24 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou už třetí ročník festivalu Orlovské múzy. Opět se do kulturního domu sjeli klienti i pracovníci sociálních zařízení z regionu i partnerských zařízení v Polsku. Na společném setkání bylo pěkně živo. Nechyběla hudba, tanec i divadlo. Že se akce povedla, se můžete přesvědčit v následujícím příspěvku.

Zloděj v Orlové odcizil šperky za statisíce korun

24. října 2016 11:24 | Orlová | Jan Varga

V Orlové došlo k loupeži ve zlatnictví. Zatím neznámý pachatel tam ukradl šperky v hodnotě zhruba tři sta tisíc korun. Prodavačku nejprve vyzval, aby mu šperky ukázala a pak do ní surově strčil a s cennostmi utekl. Teď je v hledáčku policistů.

Uchazečů o práci je nejméně od začátku roku

18. října 2016 12:40 | Orlová | Jan Varga

V září se situace na trhu práce vyvíjela pozitivním směrem. Počet uchazečů o práci byl nejmenší od začátku roku a neovlivnil to ani očekávaný zvýšený počet absolventů škol, kteří se v září přihlásili do evidence úřadu. Více nám prozradí ředitel karvinského úřadu práce Dalibor Závacký.

Protidrogový vlak varuje před rizikem užívání drog

18. října 2016 12:36 | Orlová | Jan Varga

Boj proti návykovým látkám vyhlásila Orlová už v loňském roce. Jedním ze způsobů, jak mezi děti i dospělé rozšířit povědomí o nebezpečí drog je i tzv. Revolution train. Ten projížděl několika městy regionu a nabízel netradiční preventivní program. Na nádraží do Dětmarovic, kde vlak na několik dní zastavil, tak na prohlídku přijížděly stovky dětí z orlovských základních škol.

V Ostravě proběhla konference o romské toleranci

17. října 2016 10:27 | Ostrava-město | Jan Varga

Anticikanismus v Evropě a České republice. Na toto téma se do Ostravy sjeli debatovat aktivisté a zahraniční odborníci v rámci třetího ročníku mezinárodní konference. Účastníci si tak mohli vyměnit vlastí zkušenosti s otázkou rasismu a diskutovat o tom, jak negativní postoj k Romům změnit.

Druhé kolo senátních voleb má své vítěze

15. října 2016 19:43 | Celý MS kraj | Jan Varga

Druhé kolo senátních voleb je za námi. V něm se utkalo celkem osm kandidátů a to z Ostravy, Frýdku-Místku, Nového Jičína a Bruntálska. Pojďme si společně zrekapitulovat volební výsledky.

V Ostravě se konala konference sociálního podnikání

14. října 2016 13:23 | Ostrava-město | Jan Varga

Rozvoj a spolupráce v sociálním podnikání. O tom byla 14. mezinárodní konference Bez bariér Bez hranic, která se konala na krajském úřadu v Ostravě. Sjeli se na ní sociální podnikatelé z celého kraji i ze zahraničí, aby si společně vytyčili další společné cíle.

Protidrogový vlak varuje před rizikem užívání drog

12. října 2016 13:07 | Orlová | Jan Varga

Protidrogový vlak o kterém jsme už informovali, pokračuje na své cestě Moravskoslezským krajem. Během ní se zastaví ještě v Českém Těšíně a Havířově. Prohlídkou netradičního vlaku chtějí autoři hlavně mladé upozornit na vážná rizika při užívání drog.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více