Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Karvinští psi pomáhají polským handicapovaným dětem

2. června 2016 12:26 | Orlová | Jan Varga

Karvinští cvičení psi pomáhali handicapovaným dětem v Polsku. Kynologický klub Kovona Karviná totiž vystoupil se svým programem v základní a mateřské škole pro postižené děti v polském Wodzislawi. Při té příležitosti ukázal, že canisterapie má pro tyto děti opravdu smysl.

Dbejte na bezpečnost dětí, nabádají policisté rodiče

1. června 2016 13:31 | Orlová | Jan Varga

Vážná nehoda se stala z kraje týdne v Orlové. Osmiletou holčičku tam na kole srazilo auto a s vážným poraněním hlavy musela být převezena do ostravské fakultní nemocnice. Dívka neměla přilbu ani chrániče, policisté proto nabádají rodiče, aby na výbavu dětí důsledně dohlíželi.

10. ročník Festivalu národnostních menšin v Orlové

31. května 2016 14:08 | Orlová | Jan Varga

Páteční odpoledne patřilo desátému ročníku Festivalu národnostních kultur. Jeho cílem je utužovat přátelské vztahy a spolupráci s partnerskými městy a také družbu mezi menšinami, které žijí v Orlové. V rámci programu vystoupili některé folklorní soubory, ale také populární kapely. Podívejte se na náš příspěvek.

20. Den města Orlové na chvíli přerušil úder blesku

31. května 2016 14:06 | Orlová | Jan Varga

Den města Orlové letos opět nabídl program plný hudby, humoru a zábavy. Tento rok se ovšem museli organizátoři vyrovnat i s nesmlouvavostí přírody. Zásah blesku totiž na nějaký čas vyřadil elektřinu mimo provoz a program tak musel být přerušen.

V Domě dětí a mládeže našli talent letošního roku

31. května 2016 14:05 | Orlová | Jan Varga

Orlová hledala svůj talent roku. Akce, kterou pořádal Dětský parlament společně s Domem dětí a mládeže se zúčastnilo osm soutěžících, kteří mohli vystoupit v libovolných disciplínách. Jejich výkony pak hodnotila tříčlenná porota.

Pěvecká soutěž Naše superstar 2016 má svého vítěze

27. května 2016 16:10 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se opět hledala pěvecká hvězda. Letošního ročníku akce s názvem Naše superstar 2016 se mohli účastnit žáci ze všech základních škol a porota do finálového odpoledne vybrala jedenáct nejlepších. Kdo zvítězil se dozvíte v následujícím příspěvku.

Aktuálně z Orlové

27. května 2016 16:09 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

Děti z orlovských MŠ soutěžily v hasičských disciplínách

27. května 2016 16:07 | Orlová | Jan Varga

Děti z mateřských škol se pořádně zapotili na dalším ročníku Orlovského Soptíku. Ten probíhal u základní školy Ke Studánce a děti v rámci něj běhali, skákali, prolézali a také se vzdělávali. Akci uspořádal sbor dobrovolných hasičů Orlová město a my jsme na ní nechyběli s naší kamerou.

Úřad vlády ČR napadl výsledky drogových testů

27. května 2016 14:21 | Orlová | Jan Varga

Plošné testování školáků na přítomnost drog přináší nepřesné výsledky a zastrašuje rodiče i děti. Tak reagují odborníci z odboru protidrogové politiky Úřadu vlády české republiky na výsledky testů odpadních vod, které nedávno prováděla některá města MS kraje. Jako první k testům přikročili orlovští preventisté.

Dodavatelské firmy OKD začaly propouštět zaměstnance

24. května 2016 14:22 | Orlová | Jan Varga

Lavina na sebe nenechá dlouho čekat. S takovou přišli zástupci orlovských firem na schůzku s vedením města. Na té si chtěli ujasnit, na co vše se bude třeba v blízké budoucnosti připravit. Podnikatelé odhadují, že jen v Orlové přijdou o práci až stovky lidí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více