Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Aktuálně z Orlové

17. května 2016 14:27 | Orlová | Jan Varga

Aktuality a pozvánky z Orlové

V Orlové proběhl další ročník cyklistického závodu

17. května 2016 14:24 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se jel cyklistický závod o pohár starosty města. Účastnili se ho jako každý rok děti i dospělí a trasa vedla nejen skrz Orlovou, ale i přilehlým okolím. Díky krásnému počasí se závod vydařil a my jsme na vyhodnocení v kategorii mládeže nechyběli s naší kamerou.

Korálky soc. služeb 2016 představily širokou nabídku

13. května 2016 14:59 | Orlová | Jan Varga

Sociální služby v Orlové jsou poskytovány v optimální podobě. Tedy tak to alespoň vidí orlovské Komunitní plánování, které tento týden zorganizovalo akci s názvem Korálky sociálních služeb, na které se všechny organizace představily veřejnosti.

Studenti porovnávali minulost a současnost v regionu

13. května 2016 14:56 | Orlová | Jan Varga

Moje, tvoje, naše dějiny - Společně vstříc budoucnosti. takový název nesl projekt, který pořádalo Gymnázium a Obchodní akademie v Orlové. Během něj přijeli do města studenti z Německa, kterým se po celý týden věnovali orlovští gymnazisté. Co vše absolvovali prozradíme v následujícím příspěvku.

Květnové akce nabídnou hudbu, humor i dobré jídlo

13. května 2016 14:54 | Orlová | Jan Varga

Teď tady pro vás máme pozvánku na městské akce, které se konají v tomto měsíci. Pokud budete mít čas, nenechte si ujít například Festival národnostních kultur nebo Den města Orlové. Na co všechno se můžete těšit prozradí vedoucí Kulturního domu Bára Herdová.

Problémy v Orlové řešili s radnicí žáci základních škol

12. května 2016 11:13 | Orlová | Jan Varga

Jak vnímají život v Orlové žáci základních škol, co jim vadí a co by chtěli změnit. Právě o tom bylo Fórum mladých, které se tento týden konalo v Domě dětí a mládeže. Na setkání žáci se svými výhradami konfrontovali vedení radnice, které chce připomínkami zabývat.

Žluté květinky letos pomohou v boji proti rakovině prsu

11. května 2016 11:53 | Orlová | Jan Varga

Středa 11. května patří Českému dni proti rakovině. V ulicích českých měst tak můžete vidět dobrovolníky, kteří prodávají žluté kytičky. Koupí jedné z nich podpoříte boj s rakovinou prsu, která postihuje hlavně ženy. Za dobrovolníky jsme se do terénu vypravili v Orlové.

V Orlové proběhlo celostátní kolo hudební soutěže

10. května 2016 18:55 | Orlová | Jan Varga

Základní umělecká škola v Orlové má za sebou zátěžový test. O víkendu v ní totiž probíhalo Ústřední kolo soutěže základních škol, na které vystoupila komorní uskupení žáků z celé republiky s převahou dechových nástrojů.

Farář opět požehnal motorkářům z Orlové a okolí

10. května 2016 18:54 | Orlová | Jan Varga

Milovníci strojů na dvou kolech si o víkendu přišli na své. Do Orlové se totiž sjeli motorkáři z širokého okolí, aby si nechali požehnat od římskokatolického faráře. Ten jim popřál úspěšnou letní sezónu bez nehod a motorky jako každý rok pokropil svěcenou vodou.

Na Kozím Becírku probíhaly rybářské závody

10. května 2016 18:52 | Orlová | Jan Varga

Kdo chytí největšího kapra nebo amura, především o to šlo na závodech, které o víkendu organizovali orlovští rybáři. Kromě rybolovu se mohli účastníci věnovat také soutěžím, dobrému jídlu a pití. Jak si rybáři akci užívali jsme se byli podívat s naší kamerou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více