Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Ruská delegace pozná zdravotnictví v MS kraji

25. května 2015 12:30 | Celý MS kraj | Jan Varga

Do Moravskoslezského kraje přijela delegace z Ruska. Skupina ruských lékařů navštíví důležitá zdravotnická a lázeňská zařízení v regionu. Kraj tak chce prohloubit spolupráci mezi spřátelenými oblastmi. Jako první zamířila delegace do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Ostrava jedná s Baníkem o dalším využití Bazal

20. května 2015 14:33 | Ostrava-město | Jan Varga

Fotbalový klub Baník chce dál využívat stadion Bazaly. Prostory by využíval k tréninku a přátelským zápasům mládeže. O výši nájmu teď vyjednává s vedením města. Smlouva o pronájmu stadionu končí klubu 30. června, pokud se s městem nedohodne, stadion by mohl být využíván k jiným než sportovním účelům.

Ostrava organizovala MS v ledním hokeji na jedničku

20. května 2015 14:03 | Ostrava-město | Jan Varga

Z třiceti zápasů, čtrnáct vyprodaných, 300 tisíc fanoušků ve Fanzónách před ČEZ Arénou, tak si stojí Ostrava po skončení Mistrovství světa v ledním hokeji. Na další zajímavosti z ostravské části soutěže jsme se zeptali místopředsedy Českého svazu ledního hokeje Aleše Pavlíka.

V MS kraji přibylo infekčních onemocnění

19. května 2015 8:22 | Celý MS kraj | Jan Varga

V Moravskoslezském kraji loni vzrostl počet nahlášených infekčních nákaz meziročně zhruba o čtvrtinu. Infekcí se nakazilo nejvíce lidí od roku 2008. Vyplývá to z informací, které zveřejnili na svých webových stránkách krajští hygienici.

Obcím se nelíbí, že mají vyplácet doplatky na bydlení

18. května 2015 13:44 | Celý MS kraj | Jan Varga

Doplatky na bydlení schvalují od začátku května radnice. Novela zákona chtěla obcím do rukou přenést větší kompetence. Ty s tím ale nesouhlasí, stěžují si na to, že o klientech nemají dost informací. Na některých místech dokonce pohrozili, že příspěvky nebudou vyplácet.

Ostrava zná sportovce roku 2014

15. května 2015 10:39 | Ostrava-město | Jan Varga

Jména nejlepších sportovců Ostravy za rok 2014 už jsou známá. Ve čtvrtek totiž proběhlo slavnostní předání cen mladým sportovcům v ostravské radnici. Mezi oceněnými je například plavkyně Barbora Závadová a také tým florbalistek SC Vítkovice.

Pěší zóna v centru Ostravy: stavět se začne ještě letos

14. května 2015 12:58 | Ostrava-město | Jan Varga

Rada města Ostravy finančně podpoří vznik pěší zóny v centru města. Ta vznikne na ulici 28. října a povede od Masarykova náměstí až k divadlu Antonína Dvořáka. Město na projekt přispěje sedmi milióny korun. Výstavba která měla začít v dubnu ale nabírá zpoždění, zatím se totiž čeká na evropské peníze.

Vrátili zboží, přesto za něj musí dále platit.

12. května 2015 12:37 | Ostrava-město | Jan Varga

Vrátili zboží, přesto za něj musí dále platit. Tak se dá stručně shrnout příběh druha s družkou, kteří si od operátora objednali tablet. Protože s ním nebyli spokojení, zaslali ho zpět, zboží však k operátorovi nedorazilo. Více už následující reportáž.

Rekonstrukce ulice 28. října je odložena

30. dubna 2015 6:41 | Ostrava-město | Jan Varga

Pokud se chcete projít po nové dlažbě v centru Ostravy, budete si muset ještě počkat. Rekonstrukce ulice 28. října, která měla začít už tento měsíc, se opět posunula. Centrálnímu obvodu totiž chybí peníze a tak řeší, jak rozsáhlé opravy financovat.

Ostrava podá na Baník trestní oznámení

22. dubna 2015 15:07 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostrava podá trestní oznámení na vedení Baníku. Na svém úterním zasedání to schválila rada města. Podle úředníků, kteří ve fotbalovém klubu prováděli hloubkovou kontrolu, totiž vedení zneužilo peníze z 20ti milionové dotace, kterou město Baníku poskytlo v roce 2013

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více