Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Místní knihovna připravila v březnu zajímavé akce

1. března 2017 18:45 | Stonava | Jiří Brzóska

Místní knihovna Stonava připravila v březnu v rámci měsíce čtenářů několik zajímavých akcí.

Stonavští školáci vyrobili a naprogramovali robota

1. března 2017 18:41 | Stonava | Jiří Brzóska

V gymnáziu v polských Marklowicích proběhlo další z řady setkání v rámci mezinárodního projektu Společně poznáváme svět. Tentokrát školáci sestavovali a programovali roboty.

Opatření kvůli ptačí chřipce přetrvávají

28. února 2017 14:06 | Karviná | Jiří Brzóska

Minulý týden bylo na Karvinsku potvrzeno další ohnisko ptačí chřipky. Nemoc byla diagnostikována u jednoho z malochovů v Doubravě. Státní veterinární správa proto vydala další mimořádné opatření k zamezení šíření této nebezpečné nákazy. Rozšířeno bylo i takzvané ochranné pásmo.

Bohumínští školáci mají ve třídách čistý vzduch

23. února 2017 6:51 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Karvinsko se dlouhodobě potýká se zhoršenou kvalitou ovzduší. Město Bohumín, proto v rámci pilotního projektu zakoupilo do školy na třídě Dr. Edvarda Beneše čtyři rekuperační jednotky. Ty mají zajistit školákům i jejich kantorům ve třídě čistý vzduch.

Občané už nebudou dostávat složenky

22. února 2017 18:55 | Stonava | Jiří Brzóska

Do 31.března mají stonavští občané povinnost zaplatit místní poplatek za odpad, stočné a za psy. V letošním roce dochází přitom k jedné důležité změně. Občanům už radnice nebude zasílat složenky.

Ve Stonavě se hovořilo o zdravé výživě

22. února 2017 18:54 | Stonava | Jiří Brzóska

V Domě PZKO nejen se členy stonavské organizace svazu postižených civilizačními chorobami diskutovala výživová poradkyně.

Vesnické plesy mají své kouzlo

22. února 2017 18:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Místní sál Domu PZKO je vyhledáván nejen stonavskými organizacemi k pořádání různých akcí. Pravidelně se zde konají i akce přespolních. Plesy na vesnici mají totiž úplně jinou atmosféru než ty městské.

V podzemí stonavského Dolu ČSM zahynul horník

20. února 2017 14:54 | Stonava | Jiří Brzóska

V podzemí stonavského Dolu ČSM zahynul polský horník. Jeho bezvládné tělo našli jeho kolegové v sobotu po třetí hodině ranní. Podle dosud zjištěných informací zemřel horník při manipulaci s mechanizovanou výztuží.

Nenapravitelný recidivista půjde znovu před soud

17. února 2017 15:01 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Rozsáhlou trestnou činnost 31letého muže rozkryli orlovští kriminalisté. Přestože bránu věznice 16krát trestaný recidivista opustil v září loňského roku, během pěti měsíců má svědomí dvanáct skutků majetkové trestné činnosti se škodou zhruba 200 tisíc korun.

Stonavští sedmáci absolvovali lyžařský kurz

15. února 2017 19:36 | Stonava | Jiří Brzóska

V Horní Bečvě absolvovali stonavští sedmáci lyžařský kurz. S naší kamerou jsme se přesvědčili, že i ti, kteří nikdy na lyžích nestáli, svah po pár dnech sjeli bez problémů.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Více