Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Výtěžek ze školního plesu je určen stonavským žákům

15. února 2017 19:34 | Stonava | Jiří Brzóska

Lyžařský kurz mohli stonavští školáci absolvovat i díky finanční podpoře sdružení Rodina a škola. Ta, peníze, které jsou určeny pro potřeby žáků získavá z různých akcí, například z plesu.

Odboráři se bojí dalšího soukromého vlastníka OKD

15. února 2017 14:52 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Otevřený dopis zaslali horničtí odboráři premiéru Bohuslavu Sobotkovi. Chtějí, aby další případná těžba probíhala pod taktovkou státu. Bojí se totiž, že potenciální soukromý investor použije nerostné bohatství opět ve svůj prospěch. Ministr Babiš je ale opačného názoru. Vstup státu by prodej OKD poškodil.

Majitelé žaka šedého musí papouška zaregistrovat

14. února 2017 14:53 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

O 4. února platí nová přísná kritéria pro chov papoušků žako. Jejich majitelé mají třicet dnů na to, aby svého opeřence zaregistrovali na krajském úřadě. Tato povinnost se přitom vztahuje i na ty, kteří už v minulosti svůj exemplář registrovali.

Bezdomovci mrznou, pomoc ovšem odmítají

10. února 2017 15:44 | Karviná | Jiří Brzóska

Na Karvinsku během letošní zimy umrzli už dva bezdomovci. Přestože jsou jim nabízeny různé možnosti, kam se před mrazem uchýlit, mnozí lidé bez domova pomoc striktně odmítají. Jejich důvody jsou různé.

Pedagogové se žákům věnují i mimo vyučování

9. února 2017 17:11 | Albrechtice | Jiří Brzóska

V albrechtické základní škole, která v loňském roce oslavila třicáté narozeniny, se v současné době vzdělává 275 žáků. 23 z nich letos školní lavice opustí. Deváťáky už zanedlouho čekají přijímací zkoušky na střední školy. Příprava na ně je v Albrechticích velmi důkladná a to dokonce nad rámec výuky.

Zastupitelé se zabývali dotacemi pro místní spolky

8. února 2017 19:33 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští zastupitelé se na svém posledním zasedání zabývali mimo jiné i spolkovou činností. V rámci programu podpory kulturní , společenské a sportovní činnosti v obci Stonava mohou místní spolky a oragnizace požádat radnici o finance na svou činnost.

Karneval si předškoláci užili s klaunem Hopsalínem

8. února 2017 19:32 | Stonava | Jiří Brzóska

Zimní karneval si společně s klaunem Hopsalínem užívaly děti z mateřské školy na Dolanech.

Stonavští školáci vyrazili za čerstvým vzduchem

8. února 2017 19:32 | Stonava | Jiří Brzóska

Utéct alespoň na jeden den ze smogem zamořeného Karvinska se rozhodli stonavští pedagogové. Společně s žáky druhého stupně vyrazili v rámci Dne zdraví na hory.

Divačka TV Polar pomohla při ztotožnění zlodějky

7. února 2017 15:02 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Ve čtvrtek jsme Vás ve spolupráci s Policií ČR žádali o pomoc při ztotožnění ženy, podezřelé z krádeže v jedné z hornosušských restaurací. Policisté už ví, o koho se jedná. Přesné informace vedoucí k ženě, která se ke krádežím přiznala získali od divačky naší televize. Ta prostřednictvím facebooku TV Polar sdělila naprosto vyčerpávající údaje, které vedly k dopadení drzé zlodějky.

Policisté pátrají po totožnosti podezřelé zlodějky

2. února 2017 15:56 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Policisté obvodního oddělení v Horní Suché pátrají po totožnosti neznámé ženy, kterou zachytila bezpečnostní kamera v jedné z místních restaurací. V inkriminovanou dobu byly totiž odcizeny různé věci v hodnotě přes 35tisíc korun. Z restaurace například zmizela EET pokladna.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více