Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Lidé poskytli pomoc rodině, které vyhořel byt

23. ledna 2017 14:41 | Karviná | Jiří Brzóska

V pátek odpoledne zasahovali hasiči při požáru bytu v Karviné. Nikdo naštěstí zraněn nebyl. Dvě děti skončily na pozorování v nemocnici. Město poskytlo rodině náhradní ubytování. Do pomoci se zapojila i široká veřejnost.

Krádež počítače má na svědomí jen jeden pachatel

20. ledna 2017 15:06 | Karviná | Jiří Brzóska

Ve čtvrtek jsme Vás informovali o krádeži stolního počítače v jedné z karvinských elektroprodejen. Podle záběrů z průmyslových kamer se policisté domnívali, že na krádeži se podíleli dva muži. Skutečnost je ovšem jiná. Muž, který na záběrech hovoří s prodavačkou a následně odchází do jiných prostor prodejny, nemá z krádeží nic společného.

Karvinští policisté pátrají po zloději počítače

19. ledna 2017 15:11 | Karviná | Jiří Brzóska

Karvinští policisté pátrají po zloději, který v nestřeženém okamžiku odcizil z prodejny vystavený model počítače. Podle záznamu, který má policie k dispozici přišel do prodejny s komplicem. K jejich ztotožnění můžete kriminalistům pomoc i Vy, diváci naší televize.

Školáci v rámci CZ/PL projektu navštívili planetárium

18. ledna 2017 20:42 | Stonava | Jiří Brzóska

Zajímavou exkurzi absolvovali stonavští školáci společně se studenty gymnázia v polských Marklowicích. V rámci projektu Společně poznáváme svět navštívili Planetárium v Ostravě.

Stonavské děti mají opět v létě možnost odjet k moři

18. ledna 2017 20:41 | Stonava | Jiří Brzóska

Obec Stonava už několik let v důsledku špatného ovzduší na Karvinsku organizuje a finannčně dotuje dětem 14ti denní letní ozdravné pobyty u moře. Letošní rok nebude vyjímkou.

Děti z MŠ Dolany popřály prarodičům k svátku

18. ledna 2017 20:39 | Stonava | Jiří Brzóska

Je to sice svátek, který se slaví v nedalekém Polsku, ale v mateřské školce na Dolanech se uchytil. Řeč je o Dni babiček a dědečků, který děti společně se svými prarodiči oslavili v Domě PZKO.

Obsadit volná pracovní místa na Karvinsku je obtížné

17. ledna 2017 14:26 | Karviná | Jiří Brzóska

Karvinsko se dostalo na první příčku tabulky v rámci celé České republiky. Má nejvyšší míru nezaměstnanosti. Toto prvenství ale nikoho netěší. Paradoxem jsou přitom volná pracovní místa, která se firmám stále nedaří zaplnit. Důvody jsou různé.

Lidé stále dávají příležitost zlodějům

16. ledna 2017 16:26 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Nejen před Vánocemi, ale i teď v období výrazných povánočních slev by měli být zákazníci obchodních center velmi opatrní. Přestože policisté neustále nabádají k velké ostražitosti, lidé si jejich rady k srdci neberou. Svědčí o tom případy, ke kterým došlo v Ostravě během uplynulého víkendu. Obezřetní by přitom měli být i lyžaři, kteří se rozhodli trávit svůj volný čas na horách.

Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2017

12. ledna 2017 23:25 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Zastupitelé obce Albrechtice schválili na svém posledním zasedání rozpočet na letošní rok, rok 2017.

Stonavští myslivci opět zahájili plesovou sezónu

11. ledna 2017 16:48 | Stonava | Jiří Brzóska

Plesová sezóna ve Stonavě odstartovala. Tu v místním kulturním stánku tradičně zahájili stonavští myslivci, kteří si připravili bohatý program.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více