Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2017

11. ledna 2017 16:46 | Stonava | Jiří Brzóska

Na sklonku loňského roku stonavští zastupitelé schválili rozpočet na rok 2017.

Stonavští školáci vařili v Polsku metodou sous-vide

11. ledna 2017 16:44 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští škioláci se v rámci projektu přeshraniční spolupráce mezi stonavskou základní školou, gymnáziem v polských Marklowicích a wodzislawským Akademikem učili vařit. Kulinářské setkání proběhlo v Polsku v rámci mezinárodního projektu Společně poznáváme svět.

Kvůli ledu byl uzavřen podchod na vlakovém nádraží

10. ledna 2017 15:27 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

V pondělí odpoledne musel být uzavřen podchod pod českotěšínským vlakovým nádražím. Prosakující spodní voda zmrzla a vytvořila na dlažbě ledový krunýř. Lidé nadávají, ale místo aby použili vedlejší 300 metrů vzdálený podchod i přes překážky zabraňující vstup, na vlastní nebezpečí uzavřený podchod stále používají.

Za špatné parkování v Karviné nově jen oznámenka

9. ledna 2017 16:05 | Karviná | Jiří Brzóska

Od ledna letošního roku zavádí Městská policie Karviná novinku při řešení přestupků za špatné parkování. Kromě botiček, případně odtahu vozidla, může řidič nově nalézt za stěračem jen lísteček s oznámením o spáchaném přestupku.

Tisíce řidičů si musí letos vyměnit řidičské průkazy

6. ledna 2017 14:01 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Tisíce řidičů si musí letos vyměnit své řidičské oprávnění. Po deseti letech totiž končí jejich platnost. V roce 2007 jich bylo v ČR vydáno rekordní množství. S výměnou by přitom neměl nikdo otálet. Na počkání nový řidičák nikdo nedostane a za volantem s neplatným dokladem vás čeká pokuta.

Ve Stonavě se skákalo přes kůži už po třetí

4. ledna 2017 18:10 | Stonava | Jiří Brzóska

Už po třetí stonavský spolek krojovaných horníků ve spolupráci s obcí uspořádal v sále Domu PZKO Skok přes kůži. Na ten se sjeli zástupci hornických spolků nejen z celé české republiky, ale přijeli i zástupci ze Slovenska a Polska.

Majitelé nemovitostí mohou obec požádat o peníze

4. ledna 2017 18:09 | Stonava | Jiří Brzóska

Na konci loňského roku schválili stonavští zastupitelé Program k poskytnutí dotace na zateplení budov v obci Stonava na rok 2017. Určen je všem fyzickým osobám, které v obci vlastní nemovitost.

Prvňáčci připravili ukázkovou hodinu pro rodiče

4. ledna 2017 18:07 | Stonava | Jiří Brzóska

Loňský rok, rok 2016 byl velmi důležitý pro prvňáčky. Ti v září poprvé zasedli do školních lavic. To, co se během čtyř měsíců ve škole naučili, předvedli svým rodičům během ukázkové hodiny.

Karvinský recidivista kradl v Polsku jízdní kola

3. ledna 2017 15:55 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Kriminalistům z polského Těšína se podařilo objasnit sérii krádeží jízdních kol. Na svědomí je má 40letý muž z Karviné. Během půl roku odcizil 13 kol, která následně prodal. V Polsku by tomuto recidivistovi hrozilo až desetileté vězení. O jeho dalším osudu se ale bude rozhodovat na území ČR.

Investiční akce Stonava v roce 2016 zvládla

30. prosince 2016 21:55 | Stonava | Jiří Brzóska

Úderem silvestrovské půlnoci začne nový rok, rok 2017. Každý se ohlíží zpět a hodnotí uplynulý rok. Podle starosty obce se i přes obtíže spojené s insolvencí společnosti OKD podařilo splnit to, co si vedení radnice na rok 2016 předsevzalo.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více