Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Pozvánka na rozsvícení vánočního stromečku

10. listopadu 2016 16:20 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Obec Albrechtice ve spolupráci s místními spolky a organizacemi Vás srdečně zvou na rozsvícení vánočního stromečku, které se uskuteční v sobotu 26. Listopadu. Bohatý program je v tento den naplánován nejen před radnicí, ale i v Dělnickém domě a domě PZKO. Samotné rozsvícení vánočního stromečku je naplánováno na 17 hodinu.

Začaly myslivecké hony, policisté jsou ve střehu

7. listopadu 2016 15:43 | Stonava | Jiří Brzóska

Začaly myslivecké hony, nimrodi vyrážejí do honiteb se zbraní v ruce. Ve střehu jsou proto i policisté, kteří na honech kontrolují nejen zbraně, ale také to, zda nejsou myslivci pod vlivem alkoholu.

Zloděj jízdního kola byl ztotožněn a zadržen

4. listopadu 2016 15:25 | Karviná | Jiří Brzóska

Karvinským kriminalistům se podařilo zadržet zloděje, který u sportovního centra odcizil jízdní kolo po překonání lankového zámku. O případu jsme Vás informovali ve středu. Dalším šetřením policisté zjistili, že zadržený muž má toho na svědomí mnohem více a to napříč celým karvinským okresem.

Vedení radnice položilo věnce u pietních míst v obci

2. listopadu 2016 18:36 | Stonava | Jiří Brzóska

Začátek listopadu patří dušičkovým svátků. Vedení stonavské radnice proto tradičně položilo věnce u pietních míst v obci, aby tak vzpomnělo na všechny občany české i polské národnosti, kteří položili svůj život v první a druhé světové válce, nebo se stali obětmi totalitního režimu.

Dýňobraní si stonavští předškoláci pořádně užili

2. listopadu 2016 18:35 | Stonava | Jiří Brzóska

Děti převlečené v maskách různých čarodějů, čarodějnic a dýní. Přesně takto to vypadalo poslední říjnový den v mateřské škole na Hořanech. Předškoláci ze všech tří stonavských mateřinek tady slavili dýňobraní. Název Helloween je tak trošku strašidelný a děti se bát nechtěly. Během dopoledního programu si raději s čarodějem Ivodějem zasoutěžily, zatancovaly a hlavně se pořádně zasmály.

Stonavští včelaři vysadili v obci lípy

2. listopadu 2016 18:35 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavskými včelaři za finanční podpory místní radnice vysadili v obci dvacet líp. Peníze získané z Programu podpory kulturní, společenské a sportovní činnosti v obci použili rovněž na nákup výukového proskleného úlu, díky němuž se mohou lidé blíže seznámit s tím, jak to u včel vypadá.

Stonavští školáci navštívili ostravský Svět techniky

2. listopadu 2016 18:34 | Stonava | Jiří Brzóska

Žáci stonavské základní školy a polského gymnázia v Marklovicích se setkali v rámci nového přeshraničního projektu Společně poznáváme svět. Jejich první společná akce se uskutečnila v ostravském Světě techniky.

Karvinští policisté pátrají po zloději kola

2. listopadu 2016 14:40 | Karviná | Jiří Brzóska

Karvinští policisté pátrají po drzém zloději. Ten po překonání lankového zámku odcizil pánské jízdní kolo. Vůbec mu přitom nevadilo, že jeho počínání monitorují bezpečnostní kamery. S jeho ztotožněním můžete nyní policistům pomoc i Vy, diváci naší televize.

Reflexní prvky by měly být u chodců samozřejmostí

1. listopadu 2016 15:08 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Zákon nemyslí jen na motoristy, kteří musí mít od 1. listopadu za daných podmínek přezuto na zimní pneumatiky. Reflexní prvky musí mít na sobě i chodci, kteří se za špatné viditelnosti pohybují po silnici mimo obec. Policisté ale doporučují nosit reflexní prvky všem chodcům, nejen těm, kterých se novela zákona o silničním provozu z února letošního roku dotýká.

Odboráři požadují změny v představenstvu OKD

31. října 2016 15:21 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Velmi hustá atmosféra vládne v současné době mezi hornickými odboráři a vedení společnosti OKD. To má do 9. prosince předložit soudu reorganizační plán firmy. Podle odborářů ale představenstvo nejedná v souladu s kolektivní smlouvou a požadují jeho odstoupení.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více