Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Investoři odmítají sami dál financovat OKD

25. dubna 2016 15:27 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Insolvence a ukončení hornické činnosti. Tento návrh zvažuje vedení společnosti OKD, pokud do pátku nedojde k dohodě se státem na restrukturalizaci firmy. Členové skupiny Ad Hoc Group totiž v pondělí dopoledne oznámili, že nebudou nadále sami dotovat těžařskou společnost.

Stonavští deváťáci mají za sebou přijímací zkoušky

20. dubna 2016 18:51 | Stonava | Jiří Brzóska

Devátou třídu základní školy ve Stonavě letos opustí 15 žáků. Dvanáct z nich se hlásí na střední školy a učební obory s maturitou. Duben pro ně znamená absolvování přijímacího řízení.

Myslivci prosí veřejnost o ohleduplnost v lese

20. dubna 2016 18:50 | Stonava | Jiří Brzóska

Upozornění myslivců nejen pro všechny pejskaře a chovatele koní, ale i pro ty, kteří si jen tak vyjdou na procházku do lesa.

Aktuálně ze Stonavy - 20. 4. 2016

20. dubna 2016 18:48 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve Stonavě se opravuje silnice a chystá se sbírka použitého ošacení.

Předškoláci si ověřili znalosti na dopravním hřišti

20. dubna 2016 18:47 | Stonava | Jiří Brzóska

V rámci celého školního roku se děti ve stonavských mateřských školách seznamují s bezpečnosti v silničním provozu. Své teoretické znalosti si předškoláci ověřili na havířovském dopravním hřišti.

Údajný karvinský pedofil zatím nebyl dopaden

19. dubna 2016 16:21 | Karviná | Jiří Brzóska

Jak jsme Vás už informovali, u karvinských škol měl neznámý muž obtěžovat nezletilé děti. Policie po něm intenzivně pátrá, vše ale nasvědčuje tomu, že za všechno může facebook. Přesto je všem oznámením věnována maximální pozornost.

Na Karvinsku se o víkendu zaběhla kobylka

18. dubna 2016 15:12 | Karviná | Jiří Brzóska

Plné ruce práce měli v sobotu karvinští strážníci, kteří spolu s policisty odchytávali koně. V momentě, když se jim ho podařilo zajistit, nastal problém při zjišťování majitele. Prozatímní azyl zaběhnuté kobylce proto nabídli stonavští chovatelé.

Nehodu nezavinili, přesto Poláci skončili v cele

15. dubna 2016 14:42 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Zajímavou dohru mělo v Českém Těšíně vyšetřování banální dopravní nehody dvou polských vozidel. V policejní cele skončil řidič i další dva jeho spolujezdci z vozidla, které nehodu nezavinilo. V autě totiž převáželi drogy.

Lidé z Albrechtic mají šikovné ručičky

14. dubna 2016 18:11 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Spolek přátel Albrechtic uspořádal v Dělnickém domě první ročník výstavy, jejímž cílem bylo ukázat široké veřejnosti šikovné ruce občanů obce a blízkého okolí.

Za smrt horníka rodina požaduje 75 milionů korun

14. dubna 2016 16:28 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Celkem 75 milionů korun požaduje po společnosti OKD a Českém báňském úřadě rodina horníka, který v roce 2012 zemřel v podzemí Dolu Paskov. Podle žaloby těžaři nedodrželi bezpečnostní předpisy a báňský úřad nevpustil policii na místo činu. Žalované strany to však odmítají. Rozhodnout musí soud.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více