Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavské děti oslavily svůj svátek s hasiči

10. června 2015 16:24 | Stonava | Jiří Brzóska

Zajímavý den, plný soutěží a zábavy připravili v centru obce u příležitosti Mezinárodního dne dětí stonavští dobrovolní hasiči. Naše kamera u toho nemohla chybět.

Stonawscy dziewiątacy na akademii w Suchej Górnej - Stonavští deváťáci na akademii v Horní Suché

10. června 2015 16:23 | Stonava | Jiří Brzóska

Akademia z okazji 85. rocznicy rozpoczęcia nauki w żółtym budynku szkolnym w Suchej Górnej była także dla czwórki uczniów klasy dziewiątej ze Stonawy ostatnią ogólnoszkolną imprezą. - Akademie u příležitosti 85. výročí otevření žluté školní budovy v Horní Suché byla poslední celoškolní akci také pro čtveřici žáků deváté třídy ze Stonavy.

Myslivci pečují o krmná zařízení i mimo zimu

3. června 2015 17:55 | Stonava | Jiří Brzóska

Zatímco v zimě pravidelně stonavští myslivci přikrmují zvěř, aby nestrádala, po zimě musí k zásypům znovu. Tentokrát ale s lopatou a vápnem.

Aktuálně ze Stonavy 3. 6. 2015

3. června 2015 17:53 | Stonava | Jiří Brzóska

1. Den dětí v MŠ Dolany
2. Cyklistické závody

Projekt NatTech na SŠTaS dospěl k závěru

3. června 2015 17:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Závěrečným čtyřdenním workshopem na střední škole techniky a služeb byl zakončen projekt NatTech, kterého se zúčastnili i žáci stonavské základní školy. Do projektu se přihlásili před dvěma lety a díky němu se například podívali na elektrárnu Dlouhé stráně.

Festiwal PZKO w Karwinie - Festival PZKO v Karviné

3. června 2015 17:51 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonawa miała swój znaczący udział w Festiwalu PZKO, który jest największym świętem zaolziańskich Polaków. - Také Stonava se podílela na přípravě a průběhu Festivalu PZKO, který je největším svátkem Poláků v ČR.

Prvňáčci se vrátili 1. června do mateřské školy

1. června 2015 21:29 | Stonava | Jiří Brzóska

1. červen je svátkem všech dětí. Organizovány jsou pro ně různé zábavy a soutěže. Ve Stonavě sportovní dopoledne plné her a soutěží proběhlo v areálu mateřské školy. Nadšeni z něj byli i prvňáčci, kteří se po roce aspoň na jeden den vrátili do školky.

Prvňáčci se vrátili 1. června do mateřské školy

1. června 2015 17:50 | Stonava | Jiří Brzóska

1. červen je svátkem všech dětí. Organizovány jsou pro ně různé zábavy a soutěže. Ve Stonavě sportovní dopoledne plné her a soutěží proběhlo v areálu mateřské školy. Nadšeni z něj byli i prvňáčci, kteří se po roce aspoň na jeden den vrátili do mateřinky.

Stonavští včelaři obnovili uhynulá včelstva

29. května 2015 17:39 | Stonava | Jiří Brzóska

Jak jsme Vás v březnu informovali, včelařům na Karvinsku zbyly po zimě oči pro pláč. Například ve Stonavě uhynulo až 90 procent všech včelstev. Naštěstí se jim podařilo rychle objednat nové oddělky od dvou různých chovatelů. Do úlů však včely hned přemístit nemohli, počasí jim to nedovolilo.

V Ostravě byl otevřen první školní Cool water point

28. května 2015 17:36 | Ostrava-město | Jiří Brzóska

Jak zajistit správný a hlavně zdravý dostatek tekutin žákům ve škole. To už vědí v jedné z ostravských základních škol. Díky Cool water pointu už nemusí školáci nápoje nosit z domu, ale zdravou pitnou vodu mají neustále k dispozici.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více