Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Ve Stonavě se opět po roce smažila vaječina

27. května 2015 23:45 | Stonava | Jiří Brzóska

I ve Stonavě se každoročně v květnu smaží vaječina. Letos hned dvakrát. První v parku PZKO připravili členové místní organizace svazu postižených civilizačními chorobami, druhou pak stonavští záhrádkáři ve své klubovně na Stavech.

Hromadné očkování psů se těší zájmu pejskařů

27. května 2015 20:01 | Stonava | Jiří Brzóska

O pravidelné očkování psů ve Stonavě je velký zájem. Pejskaři nemusí jezdit na veterinu.

22. ročník stonavského turnaje ve stolním tenise

27. května 2015 17:07 | Stonava | Jiří Brzóska

V tělocvičně stonavské základní školy se po roce opět bojovalo o putovní pohár v tradičním turnaji ve stolním tenise. Toho se mohou účastnit nejen stonavští obyvatelé, ale i přespolní. Důležité je, aby byli ze Stonavou nějakým způsobem spojeni: chodili zde do školy, mají v obci zahrádku nebo tady pracují.

Dzień Matki z Niezapominajkami - Den matek se skupinou Niezapominajki

27. května 2015 17:07 | Stonava | Jiří Brzóska

Do Domu PZKO w Stonawie życzenia z okazji Dnia Matki przyszły złożyć dzieci polskiego przedszkola i szkoły oraz zespół "pieśni i ruchu nieskoordynowanego" Niezapominajki z Hawierzowa-Suchej. - V Domu PZKO ve Stonavě maminkám k jejich svátku popřály děti mateřské a základní polské školy a skupina Niezapominajki z Havířově-Suché.

Program k poskytnutí dotace vlastníkům budov

20. května 2015 23:31 | Stonava | Jiří Brzóska

Na svém posledním zasedání stonavští zastupitelé schválili nový program k poskytnutí dotace vlastníkům budov v obci Stonava.

Běh přátelství připomněl ukončení 2. světové války

20. května 2015 23:30 | Stonava | Jiří Brzóska

U příležitosti 70-tého výročí osvobození Stonavy od nacistických okupantů uspořádala obec ve spolupráci s místní základní školou tradiční běh přátelství.

Ve Stonavě se opět bojovalo o titul Železný hasič

20. května 2015 22:04 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve Stonavě se už po šesté dobrovolní hasiči z celého kraje utkali o titul železný hasič. Náročné disciplíny měly prověřit jejich fyzickou kondici, připravenost a sílu.

Dolański Gróm, czyli charytatywny Rock-Fest - Charitativní Gróm rock-fest

20. května 2015 22:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Polskie kapele T.Love i Perfekt zrezygnowały z honorarium na rzecz dokończenia remontu Domu PZKO w Karwinie-Frysztacie. - Polské kapely T.Love a Perfekt svůj honorář věnovaly na dokončení generalní opravy Domu PZKO v Karviné-Fryštátě.

Na seniory se ve Stonavě nezapomíná

13. května 2015 16:25 | Stonava | Jiří Brzóska

Přestože se obec Stonava v posledních letech rozvíjí a do obce přicházejí nové mladé rodiny, senioři jsou stále důležitou součástí života obce. Jaké mají ve Stonavě možnosti a co vše jim obec nabízí se dozvíte v reportáži.

Powsinogi beskidzkie w Scenie Polskiej TD – Beskidští tuláci na Polské scéně TD

13. května 2015 16:22 | Stonava | Jiří Brzóska

Stylizowany zbiór balad Emila Zegadłowicza wyreżyserował Bogdan Kokotek - Sbírku balad Emila Zegadłowicze o deseti potulných řemeslnících z Beskyd nastudoval Bogdan Kokotek.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více