Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavská pečovatelská služba je vzorem pro všechny

17. června 2013 0:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Zatímco všechny instituce poskytující sociální služby válčí od propuknutí krize o každou korunu, stonavské středisko Elim Slezské diakonie si nestěžuje. Nemusí složitě shánět finanční prostředky. Téměř veškeré náklady na provoz dvou Domovů s pečovatelskou službou a na terénní služby platí ze svého rozpočtu Obecní úřad Stonava. Stonavská pečovatelská služba je tak vzorem pro všechny.

Stonavská pečovatelská služba je vzorem pro všechny

15. června 2013 7:24 | Stonava | Jiří Brzóska

Zatímco všechny instituce poskytující sociální služby válčí od propuknutí krize o každou korunu, stonavské středisko Elim Slezské diakonie si nestěžuje. Nemusí složitě shánět finanční prostředky. Téměř veškeré náklady na provoz dvou Domovů s pečovatelskou službou a na terénní služby platí ze svého rozpočtu Obecní úřad Stonava. Stonavská pečovatelská služba je tak vzorem pro všechny.

Ve Stonavě studují Einsteinové

14. června 2013 0:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Velkým úspěchem se může pochlubit stonavská základní škola. Její dva žáci, bratři Hájnikovi se umístili na předních příčkách okresní matematické soutěže Pythagoriáda. Podle ředitele školy se jedná o dva velmi nadějné matematiky.

Petrůvka hrozila třetím povodňovým stupněm

13. června 2013 0:00 | Karviná | Jiří Brzóska

Bezesnou noc mají za sebou obyvatelé Petrovic u Karviné. Třetím povodňovým stupněm tady hrozila řeka Petrůvka. Její hladina během odpoledních hodin začala prudce stoupat. Naštěstí během noci řeka klesla a třetí povodňový stupeň vyhlášen nebyl.

Stonava navázala spolupráci s Ustroní v Polsku

12. června 2013 22:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Již po 16-té se sešli stonavští zastupitelé na svém zasedání v sále domu PZKO. Hlavním bodem bylo schválení spolupráce s polským partnerem v rámci projektu, který spolufinancuje evropská unie.

Smažení vaječiny

12. června 2013 22:55 | Stonava | Jiří Brzóska

Obec Stonava přivítala nové občánky

12. června 2013 22:54 | Stonava | Jiří Brzóska

První červnovou sobotu přivítal na stonavské radnici místostarosta obce nové občánky. Do pamětní knihy obce byla zapsána jedna holčička a dva chlapci.

31. Igrzyska Lekkoatletyczne w Trzyńcu - 31. Lehkoatletické hry v Třinci

12. června 2013 22:05 | Stonava | Jiří Brzóska

Na starcie tegorocznych Igrzysk polskich szkół Zaolzia stanęło 360 zawodników z 23 szkół - Na startu 31. ročníku Lehkoatletických her v Třinci stanulo 360 závodníků z 23 polských škol.

Przemek Orszulik na Koncercie Absolwentów - Przemek Orszulik na Absolventském koncertu

12. června 2013 22:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Kilkakrotny laureat konkursów piosenki dziecięcej przedstawił się tym razem w repertuarze klasycznym. - Několikanásobný vítěz festivalů dětské písně se tentokrát představil v klasickém repertoáru.

Karviná zajistila mimořádný svoz elektroodpadu

11. června 2013 0:00 | Karviná | Jiří Brzóska

O víkendu mohli obyvatelé Karviné využít svozu elektroodpadu. Stačilo, aby staré spotřebiče dali ke kontejnerům. Město tak rozšířilo škálu možností, jak se mohou lidé zbavit vysloužilého elektra.

Komerční sdělení více

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Více