Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Před dovolenou si zkontrolujte počet trestných bodů

30. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Chystáte se na dovolenou autem? Vyžádejte si výpis z bodového konta. Při řešení dopravních přestupků Vás o počtu přidělených trestných bodu policisté neinformují. Po vybodování je řidičský průkaz zablokován a Vy jej musíte do pěti dnů odevzdat.

Setkání bývalých obyvatel Křivého Dolu

29. května 2013 18:34 | Stonava | Jiří Brzóska

Po 50-ti letech se ve Stonavě sešli Křivodoláci - bývalí občané Stonavy, kteří své domy museli opustit kvůli poddolování. A jak sami tvrdí, dnes je Křivý Důl k nepoznání.

Setkání konfirmandů ve Stonavě

29. května 2013 18:30 | Stonava | Jiří Brzóska

V evangelickém kostele se sešli věřící, kteří ve Stonavě byli konfirmováni. Ti si při slavností bohoslužbě připomněli jeden z důležitých okamžiků svého života.

Płaskorzeźba rodziny Marii Panny - Reliéf rodiny Panny Marie

29. května 2013 18:28 | Stonava | Jiří Brzóska

W muzeum w Cieszynie została podczas konferencji naukowej zaprezentowana zrestaurowana płaskorzeźba z dawnego drewnianego kościoła w Stonawie. - V Muzeum v Těšíně byl během vědecké konference prezentován reliéf rodiny Panny Marie z bývalého dřevěného kostela ve Stonavě.

Nagrodzeni w konkursie Koziołka Matołka - Ocenění v soutěži Kozla Poplety.

29. května 2013 18:27 | Stonava | Jiří Brzóska

Wśród laureatów konkursu z okazji 80. urodzin Koziołka Matołka znalazł się również Zbyszek Gabrhel z PSP Stonava - Mezi oceněnými v soutěži u příležitosti 80. narozenin Kozla Poplety byl rovněž žák polské ZŠ ve Stonavě Zbyšek Gabrhel.

Maratonský běžec si to rozdal s žáky na olympiádě

29. května 2013 7:51 | Stonava | Jiří Brzóska

Nejlepší sportovci ze stonavské základní školy, družebního gymnázia v polských Marklowicích a základních škol z Albrechtic a Horní Suché se utkali na lehkoatletické olympiádě ve Stonavě. Povzbudit je přišel i karvinský maratónský běžec Miroslav Kravčík. Ten si to s nejstaršími žáky rozdal v běhu na 1000 metrů.

Maratonský běžec si to rozdal s žáky na olympiádě

29. května 2013 0:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Nejlepší sportovci ze stonavské základní školy, družebního gymnázia v polských Marklowicích a základních škol z Albrechtic a Horní Suché se utkali na lehkoatletické olympiádě ve Stonavě. Povzbudit je přišel i karvinský maratónský běžec Miroslav Kravčík. Ten si to s nejstaršími žáky rozdal v běhu na 1000 metrů.

Na Karvinsku se zvýšil počet krádeží SPZ

27. května 2013 0:00 | Karviná | Jiří Brzóska

Zpozornět by měli nyní všichni řidiči na Karvinsku. Policisté během posledního půlroku zaznamenali zvýšený výskyt krádeží registračních značek vozidel. Zloději pak na nich bez placení tankují nejen u nás, ale i v Polsku.

Stonavské děti odjely do školy v přírodě

22. května 2013 22:49 | Stonava | Jiří Brzóska

Máte pocit, že je ve Stonavě najednou méně dětí? Nemýlíte se. Odjely do školky a školy v přírodě. Mateřinky společně s polskou základní školou do Karlovy Studánky, žáci prvního stupně do Horní Bečvy.

Plošné testování žáků 5. a 9. tříd

22. května 2013 22:49 | Stonava | Jiří Brzóska

I když jsou žáci páté třídy ve škole v přírodě, před svým odjezdem ještě stihli plošné testování. Své znalosti museli prokázat v matematice, českém jazyce a angličtině. Kromě páťáků se plošně testovali i žáci 9. tříd.

Komerční sdělení více

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Více