Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Frýdek-Místek neplánuje zvyšování daně z nemovitosti

Frýdek-Místek nechce zvyšovat daňovou zátěž občanů. Proto se vedení rozhodlo, že nezvýší daň z nemovitosti. Připravilo podklady, které musí schválit ještě zastupitelstvo. Jediné zvýšení zatím provedl celoplošně pouze stát. Město navíc přijde o desítky milionů korun ze sdílených daní.

Aquapark i resort Olešná je v létě tradičně plný návštěvníků

Sezona na Olešné je v plném proudu. Návštěvníci hojně vyhledávají letní aquapark a v případě nepřízně počasí i krytý bazén. Stejně tak je velký zájem o městský kemp v resortu Olešná, kde se doporučuje kvůli vysoké obsazenosti dopředu požádat o rezervaci.

Obchodní akademii v Českém Těšíně zachvátil velký požár

31. července 2024 19:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obchodní akademii Český Těšín zachvátil ve středu večer velký požár. Plameny šlehaly ze střechy školy a na místo se postupně sjel větší počet profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Hasiči s požárem bojovali celou noc a zásah probíhá i v průběhu čtvrtku. Oheň totiž přeskočil i na budovu vedlejší základní školy.

Senior se zřítil ze srázu v údolí řeky Moravice a vážně se zranil

31. července 2024 15:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

71letý muž se v údolí řeky Moravice na Opavsku míjel s cyklistou a přitom spadl ze srázu. Vážně se zranil a zůstal uvězněný v těžce přístupném terénu. Na jeho záchraně se podíleli se záchranáři i policisté a hasiči. Do nemocnice pak seniora přepravil vrtulník.

Polil auto nedopitou slivovicí a zapálil, mstil se bývalému nadřízenému

30. července 2024 9:30 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Posilnil se alkoholem a šel se v noci mstít bývalému nadřízenému. 25letý muž následně polil jeho auto nedopitou slivovicí, zapálil a utekl. Auto během chvíle prakticky shořelo. Mravenčí práce nakonec kriminalisty přivedla k viníkovi, kterému teď hrozí až dva roky vězení.

Ostravští strážníci připravili program pro děti na dopravním hřišti

29. července 2024 17:28 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Na dětském dopravním hřišti v Ostravě-Přívoze na ulici Orebitské se opět rozproudil čilý ruch. Ve spolupráci se strážníky úseku prevence připravili asistenti pestrý a zábavný program pro děti ze ZŠ Ukrajinská, které se účastní příměstského tábora.

Podané ruce zvou na zábavné odpoledne ve Faunaparku ve Frýdku-Místku

29. července 2024 16:25 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Organizace Podané ruce, která se věnuje canisterapii a osobní asistenci, chystá zábavné odpoledne ve Faunaparku. Akce pro celou rodinu cílí hlavně na děti, které čekají různé atrakce, soutěže i drobné dárky. A chybět nebudou ani pejskové, kteří se věnují canisterapii.

Senior se vážně zranil po pádu ze žebříku na Bruntálsku

29. července 2024 15:51 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v neděli u vážně zraněného seniora na Bruntálsku. Prořezával větve stromu a spadl ze žebříku. Do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Liberty Ostrava nemá podle insolvenčního správce žádný reálný finanční plán

29. července 2024 15:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Insolvenční správce stále nemá od hutní společnosti Liberty Ostrava reálný udržitelný plán další činnosti. Způsob řízení peněz je podle něj založený na improvizaci bez koncepce racionálního plánu. Situace tak dál zůstává na bodu mrazu. O druhovýrobu huti mají zájem Třinecké železárny. Odbory minulý týden uvedly, že kvůli uzavření koksovny by mohlo odejít až 2 600 lidí. Úřad práce proto aktivoval projekt Outplacement II, který má podpořit vytvoření až 1 850 pracovních míst s příspěvkem 15 000 korun měsíčně.

Slezská diakonie pomáhá sociálně znevýhodněným rodinám, děti bere na tábor

29. července 2024 14:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Slezská diakonie pomáhá rodinám v různých těžkých životních situacích. Jednou z forem pomoci jsou také pravidelné tábory pro děti. Pro některé jde často o jedinou letní kolektivně vzdělávací aktivitu. Děti tak zažijí týden plný her, turistických výprav a poznání.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více