Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Během práce na stavbě v Janovicích se muž zřítil z lešení a vážně se zranil

3. srpna 2024 15:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

K vážně zraněnému 45letému muži na Frýdecko-Místecku spěchali v pátek odpoledne záchranáři. Během práce na stavbě domu spadl z výšky asi pěti metrů z lešení a vážně se zranil. Do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Lidé mohou vybírat nejoblíbenější zdravotní sestru Moravskoslezského kraje

3. srpna 2024 14:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Do prestižní ankety Moravskoslezská sestra 2024, která má ocenit každodenní náročnou a nenahraditelnou práci zdravotnického personálu, se po odbornících může zapojit také veřejnost. Lidé mohou rozhodnout o vítězce v kategorii Sestra veřejnosti. Občané, pacienti i kolegové mohou posílat své hlasy do 25. srpna.

Hasiče stálé trápí skrytá ohniska požáru na školách v Českém Těšíně

3. srpna 2024 13:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od středečního večera stále probíhá zásah u požáru dvou školních budov v Českém Těšíně. Po uhašení přímého ohně začali hasiči s rozebíráním zničených střešních konstrukcí. Pod troskami se ale stále objevují skrytá ohniska požáru. V noci na sobotu i přes den tak museli opět doutnající místa prolévat vodou.

Necelý srpen mohou ještě lidé v Moravskoslezském kraji žádat o peníze na výměnu kotle

2. srpna 2024 18:52 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Už 30. srpna končí možnost požádat o kotlíkovou dotaci na výměnu neekologických kotlů. Moravskoslezský kraj má v aktuálním 5. kole kotlíkových dotací k dispozici 220 milionů korun. To by mohlo pokrýt zhruba 1 300 výměn.

Bezmocný senior byl okraden na ulici ve Frýdku-Místku, zloděje dopadli policisté

2. srpna 2024 17:49 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Oslovil seniora na zastávce ve Frýdku-Místku, přesvědčil ho ke koupi levných cigaret, zavedl ho mimo frekventované místo a tam ho okradl. Policisté následně zloděje zadrželi, protože se jednalo o známého recidivistu. K jeho odhalení výrazně přispěl i kamerový systém.

Moravská Ostrava a Přívoz má účet za loňský rok, hospodařila s částkou 650 milionů

Centrální ostravský obvod už má schválený účet za rok 2023. Obvod celkově hospodařil s částkou 650 milionů korun. Hodně se investovalo do modernizace a oprav nemovitostí a infrastruktury. Mnohem více peněz šlo také na provoz všech organizací.

Léčení komplexů, ukázka síly i sprejerství. Vandalové ničí veřejný majetek v Ostravě

2. srpna 2024 9:26 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští strážníci často vyjíždějí k vandalům, kteří si jen tak vybíjejí zlost ničením laviček, odpadkových košů nebo prokopáváním skel na zastávkách MHD. Hodně v těchto situacích pomáhají náhodní svědci, kteří vandalismus ohlásí a také městský kamerový systém. Stejně tak mají v poslední době práci s vandaly i státní policisté. Ti zase hledají sprejera, který počmáral veřejné toalety v ostravské zoo.

Svědek pomohl v noci chytit zloděje v Ostravě, kradené kolo vyčmuchal policejní pes

1. srpna 2024 20:29 | Ostrava-Jih | Jiří Cileček

Pohotová reakce svědka a bleskový zásah policie pomohl dopadnout dva muže, kteří se v noci vloupali do sklepních kójí domu v Ostravě. Jedno z kradených kol pak doslova vyčmuchal přivolaný policejní pes Falko.

Teplárna Frýdek-Místek odešla jako první v kraji od spalování uhlí

1. srpna 2024 16:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Energie a kraj

Frýdecko-Místecká teplárna definitivně odešla od spalování uhlí. Nově vyrábí teplo pro domácnosti a další odběratele už jen z biomasy a zemního plynu. Tímto krokem se završil proces ekologizace teplárny, zahájený v roce 2021.

TIC Frýdek-Místek funguje dočasně kvůli rekonstrukci jen na Zámeckém náměstí

Frýdek-Místek rekonstruuje pobočky turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na náměstí Svobody. Pobočka na Zámeckém náměstí už má po rekonstrukci a plně slouží návštěvníkům. V létě mohou lidé najít mobilní stánek v některé dny také na Olešné.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více