Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Dvě výstavy v centru Ostravy představují paralympijský sport i proměny sportovišť v MSK

Představení paralympijského sportu i zajímavých sportovišť v Moravskoslezském kraji. To jsou dvě volně přístupné a zajímavé výstavy, které aktuálně najdete v centru Ostravy.

Canisterapeutické vzdělávací centrum organizace Podané ruce ve Frýdku-Místku slaví 10 let

Organizace Podané ruce už 10 let vzdělává zájemce o canisterapii. Za tu dobu organizace proškolila stovky dobrovolníků z celé republiky, kteří pomáhají u zdravých, nemocných i handicapovaných. Jako například v nemocnicích, domovech pro seniory i třeba v mateřských školách.

Frýdek-Místek chystá úpravu křižovatky v Těšínské ulici

Prostranství před novou budovou městské policie ve Frýdku-Místku projde ještě další úpravou. Chystá se nová autobusová zastávka, doplnění mobiliáře i zeleně. Město ale připravilo i stavební úpravy protější křižovatky v ulici Těšínská. Aby byla bezpečnější a lépe usměrňovala dopravu.

Hokejoví mistři světa i extraligy přijeli do Frýdku-Místku. Lidé si užili autogramiádu i zápas

Frýdek-Místek přivítal dvojici hokejových mistrů světa. Ti přivezli ukázat medaile i mistrovský pohár. Autogramiáda přilákala davy návštěvníků, kteří si navíc užili výjimečný hokejový zápas. Domácí totiž v přípravě vyzvali držitele šesti domácích mistrovských titulů, třinecké Oceláře.

Frýdek-Místek bude platit obědy některým dětem i další školní rok

Frýdek-Místek zaplatí obědy školákům i v novém školním roce. Pokračuje tedy v loni započatém projektu, který se ukázal být úspěšným. Díky příspěvku města tak mohou ve školách obědvat další děti. Rodiče je ale musí do programu opět přihlásit.

Charita Frýdek-Místek připravila pro děti v Klubu Nezbeda den plný Galaxy tvoření

Děti ve Frýdku-Místku mají o prázdninách velké množství různých aktivit. Do programu Prázdniny ve městě se zapojila i Charita, která připravila zábavné Galaxy tvoření. Děti si tak mohly samy vyrobit hned několik zajímavých věcí spojených s vesmírnou tematikou. Zájem o akci byl tradičně velký.

V Husově sadu v Ostravě vzniká nové dětské hřiště

Moravská Ostrava a Přívoz buduje nové dětské hřiště v Husově sadu. Součástí zakázky je také úprava okolních povrchů i oprava stávajícího mozaikového pískoviště. Hotovo má být do poloviny září.

Instruktor autoškoly zemřel během praktické jízdy v Opavě

8. srpna 2024 18:34 | Opava | Jiří Cileček

Velmi smutná událost se odehrála během výuky jízdy autoškoly v Opavě. Instruktorovi se udělalo nevolno a upadl do bezvědomí. Přivolaní záchranáři už mu ale bohužel nedokázali pomoci.

HC Frýdek-Místek odehraje utkání s třineckými Oceláři, s pohárem přijedou i mistři světa

Hokejisté Frýdku-Místku chystají velkolepé odpoledne v hale Polárka. V úterý totiž sehrají přípravný zápas s Třineckými Oceláři. V rámci programu čeká návštěvníky také autogramiáda dvou mistrů světa v ledním hokeji, kteří přivezou i pohár mistrů světa.

Seniortaxi přepraví ve Frýdku-Místku měsíčně 400 lidí. O službu je velký zájem

Seniortaxi patří mezi velmi oblíbené služby ve Frýdku-Místku. Každý měsíc přepraví na 400 seniorů. Službu mohou využívat lidé starší 70 let a jedna jízda je vyjde na 20 korun. Průkaz si stačí jednoduše vyřídit na sociálním odboru magistrátu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více