Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Centrum Ostravy se chystá na nejstarší maraton v České republice

Centrum Ostravy zažije opět nejstarší maraton v České republice. Zúčastnit se mohou všechny věkové kategorie, od nejmenších při speciálních závodech na nejkratších tratích až po maratonce i veterány na nejdelší trase.

Alzheimer centrum Frýdek-Místek se postará o 115 klientů. Pokračuje příprava výstavby

Soukromý investor připravuje ve Frýdku-Místku výstavbu Alzheimer centra. Aktuálně už má hotovou vizualizaci finální podoby a připravuje podklady pro stavební povelní. Zařízení nabídne kapacitu 115 lůžek a stavba by měla začít příští rok.

Dancepoint bavil děti ve Frýdku-Místku i o prázdninách

Taneční studio Dancepoint připravilo v létě ve Frýdku-Místku plno akcí pro děti. Kromě příměstských táborů pro své tanečníky, fungovaly tradičně i bezplatné jednodenní kurzy. Děti si tak mohly v rámci akce Prázdniny ve městě vyzkoušet taneční lekce a naučit základy různých tanečních stylů.

Beskydský Montmartre zve do Frýdku-Místku umělce i návštěvníky

Faunpark ve Frýdku-Místku se opět chystá na další ročník Beskydského Montmartu. Organizátoři tradičně zvou různé umělce z Beskyd i okolí, aby přijeli na akci prezentovat veřejnosti své práce.

Frýdek-Místek spustil záchovné práce na Českém domě, chystá se i architektonická soutěž

Frýdek-Místek se ihned po nabytí Českého domu pustilo do záchovných prací. Následovat bude i architektonická soutěž, která připraví historickou budovu k rekonstrukci. Uvnitř má časem vzniknout zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Turisté i lidé mohou v centru Ostravy využívat novou digitální informační tabuli

Moravská Ostrava a Přívoz instalovala na Masarykovo náměstí digitální informační tabuli. Ta nabídne lidem i návštěvníkům informace z obvodu, turistické zajímavosti a například i hledání dopravního spojení.

Frýdek-Místek je centrem evropského smaltu. Funguje tu umělecká dílna s velkou pecí

Umělečtí smaltéři z Evropy se sjeli do Frýdku-Místku. Proběhl tady 22. ročník Mezinárodního symposia smaltu. Beskydští smaltéři mají totiž jedinou dílnu s velkou pecí v celé střední Evropě, kde je možné vyrábět větší umělecké práce.

Frýdek-Místek vyčlenil na podporu sociálních programů v roce 2025 přes 22 milionů

Frýdek-Místek připravil plán na podporu sociálních programů v roce 2025. Částka bude opět navýšena a celkově mohou organizace získat přes 22 milionů korun. O peníze mohou žádat organizace, které působí ve městě a provozují různé sociální programy.

Při jednom vloupání zapomněl batoh s občankou. Jinde ho majitel domu sledoval na kameře

21. srpna 2024 23:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté dopadli muže, který vykrádal rodinné domy a garáže na Novojičínsku. Během vloupání běžně skákal přes ploty a lozil po střechách. A podařilo se mu i pár nečekaných kousků. Při jednom vloupání zapomněl svůj batoh s občankou. Během dalšího vloupání ho majitel sledoval na kameře a okřikl na dálku přes reproduktor. Díky tomu byl za pár hodin zadržen.

Moravskoslezský kraj dá 4 miliony korun na provoz venkovských obchodů

21. srpna 2024 21:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj opět finančně podpoří venkovské prodejny. Už počtvrté se zapojil do programu Obchůdek 2021+ vyhlášeného Ministerstvem průmyslu a obchodu. Mezi obce nebo podnikatelské subjekty, které si zažádají a splní ministerstvem nastavené podmínky, hejtmanství rozdělí 4 miliony korun.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více