Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Vysoká rychlost, špatný technický stav i držení telefonu. Policisté pokutovali řidiče

21. srpna 2024 20:36 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští policisté mají za sebou v průběhu týdne několik dalších velkých dopravně bezpečnostních akcí. Zaměřili se při ní na kontroly motorkářů, ale také hlídkovali na dálnici a pomáhal jim i dron. Celkem zjistili přes 200 dopravních přestupků a na pokutách vybrali na místě přes 350 tisíc korun.

Začala demolice komínu, který bránil ve výhledu na baziliku ve Frýdku-Místku

V areálu bývalé Lembergerovy textilní továrny ve Frýdku-Místku začalo 21. srpna v 11 hodin bourání komínu. Ten byl v roce 1966 postaven tak, že ze silnice od Příbora a Olomouce bránil ve výhledu na dominantu města – mariánský poutní kostel, dnešní baziliku Navštívení Panny Marie. Práce jsou unikátní tím, že se komín postupně bourá od shora dolů.

Požár stodoly a rodinného domu na Opavsku, kouř byl vidět na kilometry

20. srpna 2024 22:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči zasahovali v úterý odpoledne u požáru stodoly a rodinného domu ve Velkých Heralticích na Opavsku. Nikomu se nic nestalo, ale s ohněm bojovalo šest jednotek hasičů. Kouř byl vidět na kilometry daleko.

Dny NATO 2024 letos opět lákají na velkolepou podívanou

19. srpna 2024 16:41 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR 2024 slibují opět velkopelou podívanou. Přiletí americký obr C-5M Super Galaxy. Česko ukáže v dynamické ukázce vrtulníky Venom a Viper systému H-1 i tank Leopard 2. Představí se také letecké akrobatické skupiny a spousta další techniky a bezpečnostních sil.

Žáci ZUŠ Frýdek-Místek vyhráli celostátní soutěž jazzových souborů a tanečních orchestrů

Žáci Základní umělecké školy Frýdek-Místek zaznamenali tento rok velkou řadu úspěchů. Největším z nich je vítězství v celostátním kole soutěžní přehlídky jazzových souborů a tanečních orchestrů. Osobně je za to ocenil i primátor města.

Jakub Unucka rezignoval na post náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje

19. srpna 2024 14:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 19. srpna podal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucka rezignaci. Ve funkci skončí v úterý. Členem zastupitelstva zůstane do zářijových krajských voleb. Důvodem rezignace byla velká mediální kauza kolem žádosti Unucky a jeho manželky o krajskou dotaci.

SVČ Klíč bude moci ve Frýdku-Místku bezplatně využívat prostory základních škol

Město Frýdek-Místek vyšlo vstříc dalším aktivitám Střediska volného času Klíč. V průběhu školního roku nebude muset Klíč platit nájmy na základních školách, kde budou probíhat kroužky pro děti.

Největší gastrofestival v kraji Frýdek-Místek plný chutí přilákal davy lidí

Dobré jídlo, pití i zábava pro celou rodinu. Takový byl další ročník Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí. Více než 60 stánků a další zapojené podniky v okolí udělaly z akce největší gastrofestival v kraji. Událost si tradičně nenechaly ujít davy návštěvníků.

Řidič pod vlivem alkoholu a drog vjel do kolejiště a utekl. Do auta narazila tramvaj

19. srpna 2024 11:04 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Opilý a pod vlivem drog opět sedl za volant, na rovném úseku vyjel v Ostravě ze silnice a skončil v kolejišti tramvají. Z auta vyskočil a utekl. Vzápětí do luxusního Mercedesu narazila tramvaj, ve které bylo 50 lidí. Nikomu se nic nestalo. Policie řidiče vypátrala a hledá svědky události.

Záchranáři opakovaně zasahují u zraněných cyklistů na trailech v Malé Morávce

19. srpna 2024 9:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Malá Morávka v Jeseníkách se v posledních týdnech stala místem častých zásahů posádek moravskoslezských záchranářů. Na tamních horských sjezdových tratích dochází k opakovaným úrazům cyklistů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více