Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Krnov prodal 7 domů ve vybydlené lokalitě, nový majitel tam zřídí 60 bytů

5. září 2024 15:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Krnovská radnice prodala sedm bytových domů ve vybydlené lokalitě v okolí ulic Mánesova, Vrchlického a Alšova. Soukromý investor za nemovitosti včetně přilehlých pozemků zaplatil 14,2 milionu korun bez DPH. Do pěti let tam chce přestavbou vybudovat 60 nájemních bytů různých velikostí a dispozic.

Ostravu-Jih čeká unikátní sousedská večeře. Prostřený stůl bude mít přes 100 metrů

5. září 2024 15:05 | Ostrava-Jih | Jiří Cileček

Ostravu čeká v pátek 13. září unikátní večer. Radnice nejlidnatějšího obvodu Ostrava-Jih pořádá ve spolupráci se spolkem Piána na ulici pro své obyvatele sousedskou hostinu. Ten na sídlišti Dubina rozprostře více než sto metrů dlouhý bílý stůl ozdobený květinami. Zván je k němu každý, vstupné se neplatí a registrace není třeba. Přicházet už mohou od 17 hodin.

Moravskoslezský kraj rozdělil mezi poskytovatele sociálních služeb přes 292 milionů

5. září 2024 14:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj každoročně přispívá na provoz sociálních služeb v regionu. Letos krajští zastupitelé podpořili 80 žádostí – na 337 sociálních služeb rozdělili 90 milionů korun. Vše v rámci dotačního programu určeného pro dofinancování sociálních služeb.

Přes 21 000 pacientů potřebovalo o prázdninách pomoc záchranářů v Moravskoslezském kraji

5. září 2024 14:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Léto, tropické teploty, zvýšený pohyb na silnicích, pobyty u vody, koupání, sportovní aktivity i prázdniny dětí a dovolené. S tím vším pravidelně souvisí vyšší počet událostí, které řeší záchranáři. Během července a srpna zasahovaly moravskoslezské posádky denně průměrně 352 krát, celkem u více než 21 tisíc pacientů. V roce 2014 to bylo o tři tisíce méně.

Ostravská univerzita chystá další úpravy City Campusu, vysadí opět platany

5. září 2024 14:18 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Na Černé louce znovu vyrostou platany. V areálu City Campusu je Ostravská univerzita vysadí ve spolupráci s městem Ostrava, Atelierem Simona Group a Kamil Mrva Architects. Část původních stromů musela ustoupit výstavbě nového univerzitního zázemí. Připravují se také úpravy pobytové střechy budovy sportu a behaviorálního zdraví Pedagogické fakulty, která se těší velké oblibě nejen mezi studenty a obyvateli Ostravy.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Prvňáčky na 5. ZŠ ve Frýdku-Místku vítali deváťáci, budou je provázet školním rokem

Začal další školní rok, do lavic na základních školách opět usedly tisíce žáků. Stovky z nich jdou do školy úplně poprvé. Prvňáčky letos tradičně vítal i primátor města. Vybral si jednu z největších škol, a to 5. Základní školu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více