Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Policisté poskytli první pomoc kolabujícímu diabetikovi v Třinci

11. září 2024 11:47 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dva policejní instruktoři pomohli u záchrany kolabujícího diabetika. Vraceli se zrovna z výcviku střelecké přípravy, když registrovali na chodníku v Třinci ležícího muže. Okolní svědci už přivolali sanitku a policisté využili svých znalostí a zdravotnického vybavení, aby muži poskytli první pomoc do příjezdu záchranářů.

Mladý řidič se těžce zranil po nárazu auta do stromu u Frenštátu pod Radhoštěm

11. září 2024 9:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý večer u vážné dopravní nehody u Frenštátu pod Radhoštěm. Auto tam narazilo do stromu a dvacetiletého řidiče musel s těžkým zraněním přepravit do nemocnice vrtulník.

Moravskoslezský kraj postaví v Klimkovicích a Rychvaldě další kruhové objezdy

9. září 2024 17:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se dohodl s obcemi Klimkovice a Rychvald na výstavbě nových okružních křižovatek. Díky nim se zvýší bezpečnost dopravy a plynulost silničního provozu. Další memorandum kraj uzavřel s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují vybudování přeložky místní silnice, ta nahradí stávající železniční přejezd, který bude rušit Správa železnic.

Dva muži se vloupali do rychlého občerstvení v Ostravě. Policie je zadržela v nedalekém baru

9. září 2024 17:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dva muži se před několika dny vloupali do rychlého občerstvení v centru Ostravy. Jeden se dovnitř dostal přes výdejní okénko a bral na co přišel. Druhý venku hlídal. Policisté po vloupání začali dvojici hledat, pomohly kamery. Policisté si pro dvojici přišli do nedalekého baru. Ukázalo se, že jeden z nich toho má na svědomí mnohem více.

Akce Duše na dlani přiblíží ve Frýdku-Místku povědomí o duševním zdraví

Prevence a osvěta v oblasti duševního zdraví. To je hlavní cíl již pravidelné akce Duše na dlani, která proběhne v pátek 13. září ve Faunaparku. Akce je otevřena každému, kdo se chce o duševním zdraví i onemocněních něco dozvědět. Připraveny budou přednášky i drobný kulturní program.

Pobočka domova pro seniory ve Frýdku-Místku má po rekonstrukci a už se postupně vybavuje

Stavební práce na rekonstrukci pobočky domova pro seniory Frýdek-Místek ve Školské ulici už jsou hotové. Nyní probíhají poslední drobné dokončovací úpravy a začalo vybavování pokojů a pracovišť. K otevření domova dojde až po novém roce, protože bude převeden na novou službu Domov se zvláštním režimem.

Ostravské Krásné Pole slavilo 600 let od první písemné zmínky o obci

Ostravský obvod Krásné Pole oslavil 600 let od své první písemné zmínky. Připraven byl bohatý program pro děti a dospělé. Obvodu také přišla pogratulovat řada významných hostů.

Čtyři školní tělocvičny ve Frýdku-Místku vyměnily staré výbojky za nové LED osvětlení

Základní a mateřské školy využívají tradičně letních prázdnin k nejrůznějším opravám. Kromě dokončení rekonstrukce kuchyně na 5. základní škole byla letos jednou z významných oprav ve Frýdku-Místku výměna osvětlení v tělocvičnách na čtyřech školách. Staré výbojky byly po letech nahrazeny LED světly.

Převrácený historický jeep, sražený cyklista i havárie motorkáře. Vážné nehody na Novojičínsku

8. září 2024 19:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté měli v neděli během krátké doby na Novojičínsku plné ruce práce. Nejprve zasahovali u sraženého cyklisty ve Frenštátu pod Radhoštěm. Do půl hodiny nedostal v Rybí přednost historický vojenský jeep a po nárazu se převrátil. A za dalších 30 minut havaroval mezi Tískem a Bílovcem motorkář. Zraněno bylo celkem 6 lidí.

Šest zraněných po noční srážce dvou aut v Ostravě. Jeden z řidičů nedal přednost

8. září 2024 12:20 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Další vážná nehoda zaměstnala v Ostravě všechny záchranné složky. V nedělních nočních hodinách nedal 45letý řidič přednost při sjezdu z dálnice a naboural do dalšího auta. To bylo doslova odhozeno mimo silnici. Záchranáři museli ošetřit šest zraněných.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více