Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii

Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.

Nároží na třídě TGM ve Frýdku-Místku je hotové. Lidé vybrali proměnu v participaci

Město Frýdek-Místek proměnilo další veřejný prostor. Nároží na třídě TGM prošlo revitalizací, která vzešla z participativního projektu Zapoj F-M. Veřejnosti se místo plně zpřístupní, jakmile doroste vysazený trávník.

Oslavy 100 let Velké Ostravy vyvrcholí v centru města. Obvod se chystá i na Muzejní noc

V sobotu 15. června vyvrcholí v centru Ostravy oslavy 100 let Velké Ostravy. Program navíc plynule přejde do Muzejní noci, do které se zapojí i radnice centrálního obvodu. Lidé budou moci navštívit starostu nebo absolvovat komentované vycházky.

Studenti Střední školy řemesel Frýdek-Místek vystavují své práce v bývalé záložně

Dřevo / Živé srdce nábytku. To je název nové výstavy v Galerii Záložna. Jde o práce studentů dřevařských oborů Střední školy řemesel. K vidění jsou unikátní maturitní a učňovské práce. A také výrobky z řemeslných kroužků.

Frýdek-Místek usiluje o přímý nákup Českého domu za téměř 20 milionů korun

Frýdek-Místek stále usiluje o koupi Českého domu. S vlastníkem se podařilo vyjednat nižní cenu a město už přišlo s plánem, jak budovu využít. Chce tam vybudovat zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo i ve Frýdku-Místku stovky lidí

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo na akci Spolu proti melanomu ve Frýdku-Místku davy lidí. Cílem bylo včasné podchycení nebezpečí vzniku zhoubného melanomu nebo jiných vážných onemocnění a komplikací.

15 týmů odehrálo ve Frýdku-Místku mezinárodní volejbalový turnaj R22 CUP

Mezinárodní volejbalový turnaj smíšených družstev ovládl opět po roce tělocvičnu 6. základní školy ve Frýdku-Místku. Tradičně se zde scházejí současní i bývalí profesionální hráči, kteří bojují o medaile a pohár vítězů. I letos přijely týmy z Česka, Slovenska a Polska.

Ve Frýdku-Místku bude v jeden večer Noc kostelů i Muzejní noc

V pátek 7. června se veřejnosti otevřou kostely v celé zemi. Ve Frýdku-Místku na akci pravidelně navazuje také Muzejní noc v Muzeu Beskyd. Pro návštěvníky bude na většině místech připraven doprovodný program až do nočních hodin.

Trh sportu představil přes 30 sportovních klubů a kroužků ve Frýdku-Místku

Většina sportovních klubů na jednom místě. Unikátní akci s názvem Trh sportu uspořádalo město Frýdek-Místek , kde se představilo na 33 sportovních spolků. Cílem bylo představit sporty ve městě a poradit s případným výběrem sportu pro děti. Na místě bylo možné si sporty i vyzkoušet.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více