Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Sarkofág za tři miliardy má překrýt prohořívající haldu v Ostravě

20. června 2024 16:29 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Odborníci přišli s řešením, jak dokončit sanaci haldy Heřmanice. Hodlají tam postavit speciální sarkofág, který má zajistit spolehlivou ochranu životního prostředí i zdraví obyvatel. Práce mají trvat deset let a náklady se odhadují až na 3 miliardy korun.

Modrý kříž pomáhá mladistvým i dospělým ve Frýdku-Místku v boji se závislostmi

Město Frýdek-Místek podpořilo organizaci Modrý kříž. Ta pracuje s lidmi, kteří mají sklony k závislosti na drogách nebo alkoholu. Na projekt, který se věnuje hlavně mladistvým a rodičům půjde 520 tisíc korun.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.

Padající strom zabil ženu v Českém Těšíně. Další lidé se zranili. Hasiči řešili stovky událostí

20. června 2024 9:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bouřky, které se přehnaly přes Moravskoslezský kraj mají na svědomí i lidský život. Záchranáři pomáhali také dalším zraněným. Hasiči řešili do čtvrtečních 18:00 hodin 939 událostí. Zpustošená je i ostravská zoo, která se musela uzavřít.

Vyvrácené stromy, stržené střechy, lokální záplavy. V Českém Těšíně jeden člověk zemřel

19. června 2024 21:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravou a Slezskem se ve středu večer prohnaly silné bouřky i supercely. Bouřky podle meteorologů produkovaly propady vzduchu se silnými nárazy s kroupami. Hasiči hlásí opět plno výjezdů. V řadě měst se vyvrátily i statné stromy, strženy byly některé střechy a lokálně zaplaveny i sklepy. Na mnoha místech nejde elektřina. Hlášeno je bohužel i úmrtí.

68letý muž zemřel v Beskydech během cyklistického výletu

19. června 2024 16:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři, členové horské služby i policisté zasahovali ve středu dopoledne u cyklisty se selháním krevního oběhu v Beskydech. 68letý muž byl na cyklovýletu a náhle zkolaboval. Záchranáři se ho intenzivně pokoušeli resuscitovat, ale nakonec musel lékař na místě prohlásit muže za mrtvého.

Kraj už nabízí bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty. Stát bude vyplácet mzdy

19. června 2024 15:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Úřad práce postupně eviduje zaměstnance Liberty, kterým bude vyplácet mzdu. Moravskoslezský kraj naopak připravil finanční výpomoc těm, kteří se kvůli krachujícímu ocelářskému gigantu ocitli v existenčních potížích. Nabízí bezúročnou půjčku ve výši 25 tisíc korun. Zaměstnanci huti, kteří jsou zároveň občany Moravskoslezského kraje, o ni mohou žádat na kontaktním místě ve školícím středisku v areálu podniku.

Za oknem leželo v obálce viditelně přes 120 tisíc. Lupič měl snadnou práci

19. června 2024 9:14 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policisté dopadli 29letého recidivistu, který za bílého dne vykrádal byty a rodinné domy napříč Ostravou. Zaměřoval se hlavně na pootevřená okna v přízemí. Dvakrát byli v bytě dokonce majitelé. A v jednom případě nechali za oknem viditelně obálku plnou dvoutisícovek. Lupič tak ani neprohledával byt a utekl rovnou s obálkou.

75letý muž spadl ze střechy domu na Bruntálsku

18. června 2024 21:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali v úterý v poledne u vážně zraněného seniora na Bruntálsku. V obci Hynčice pracoval na střeše rodinného domu a spadl z výšky asi pěti metrů. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Mladý pár se vloupal v Ostravě do pekárny. Ukradl tašky sladkostí i peníze

18. června 2024 10:32 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Povedený páreček se v noci vloupal do pekárny v centru Ostravy. Pobrali tam vše, na co přišli. Hlavně tašky plné krabic s cukrovím. Na útěku si jich ale všiml pohotový svědek, který přivolal policii. Ta 22letého muže a 20letou ženu následně, i díky rychlé operativní práci, zadržela.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více