Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Karvinsko kulturně žije. Chystají se další festivaly i sportovní akce

17. června 2024 18:45 | Karviná | Jiří Cileček

Karviná se připravuje na Festival POHO Den. Ten letos oživí bohatým kulturním programem lázeňský park Darkov. Chystají se také běžecké závody POHO 50, které lákají na tratě od 10 do 50 kilometrů. Léto na Barboře pak nabízí pestrou škálu aktivit v areálu bývalého dolu Barbora po celé léto. Krásy pohornické krajiny výletníci poznají díky komentovaným projížďkám Báňským spěšným vlakem mezi doly.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

Festival Sweetsen fest oslavil 20 let. Ve Frýdku-Místku bavil všechny generace

Sweetsen fest letos oslavil 20 let. Za tu dobu se z něj postupně stal největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. Letos akce nabídla více než 100 programových bodů.

Ostrava postaví na Bazalech nový fotbalový stadion až pro 17 tisíc lidí

17. června 2024 11:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Návrat fotbalového Baníku Ostrava zpět na ikonické Bazaly je možný. Město Ostrava zadalo studii proveditelnosti výstavby nového stadionu. Z ní vyplynulo, že stavbě nic nebrání. Nový stadion může mít kapacitu až 17 tisíc lidí a bude splňovat nejmodernější požadavky.

Lidé v Moravské Ostravě a Přívozu mohou hlasovat pro další lokalitu k proměně v participaci

Obyvatelé centrálního ostravského obvodu mohou vybírat další místo k proměně. Z hlasování v participativním rozpočtu Náš obvod vyjde ze čtyř lokalit jedna, která projde příští rok revitalizací.

Zaměstnanci Liberty Ostrava mohou žádat stát o výplatu mzdy a kraj o bezúročnou půjčku

14. června 2024 12:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezský kraj nabízí pomocnou ruku zaměstnancům Liberty. Zřídil bezplatnou informační linku a připravil rychlé bezúročné půjčky. Firma na sebe podala insolvenci a přestala vyplácet mzdy.

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.

Frýdek-Místek koupí Český dům. Chce tam vybudovat centrum pro děti a mládež

Frýdek-Místek koupí Český dům. Nebytí nemovitosti s okolními pozemky za cenu téměř 20 milionů korun schválili po náročném jednání zastupitelé. Město chce v objektu vybudovat centrum pro děti s mládež a přestěhovat tam aktivity Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou náročné 9. zasedání. Trvalo 7,5 hodiny

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou další náročné zasedání. Probírala se na něm celá řada důležitých bodů. Od schválení výsledku hospodaření, přes dotace až po návrh na koupi Českého domu.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více