Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Hasiči vyprošťovali tři muže po vážné nehodě na Frýdecko-Místecku

9. července 2024 22:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vážná nehoda několika aut zastavila v úterý odpoledne provoz na hlavním tahu z Třince na Jablunkov. Jedno z aut tam vjelo do protisměru a následně nabouralo do několika dalších vozů. Tři muže museli hasiči vyprostit a s vážnými zraněními byli převezeni do nemocnic.

Záchranáři zasahovali u pádů z výšky v Ostravě a Karviné

9. července 2024 18:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Posádky záchranářů spěchaly v úterý ke dvěma pádům z výšky. V Karviné zasahovali u pádu muže z pátého patra. O dvě hodiny později pak zasahovala další posádka v Ostravě. Muž tam propadl střechou z výšky několika metrů.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji zůstala v červnu na 5,2 %

9. července 2024 15:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Na konci června evidovaly úřady práce v Moravskoslezském kraji 42 433 lidí bez práce. Jejich počet byl o 213 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku byl vyšší o 3 485 osob. Kraj evidoval na konci června 11 745 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 404 vyšší než v předchozím měsíci a o 512 nižší než ve stejném měsíci minulého roku.

Ostravská zoo musela dát utratit samici medvěda ušatého

8. července 2024 16:24 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V Zoo Ostrava musela být ze zdravotních důvodů utracena stará medvědice. Narodila se 16. ledna 1989 v Zoo Gdaňsk. Do Ostravy byla převezena jako dvouletá. S pokročilým věkem se u ní začaly projevovat zdravotní problémy, především pohybového aparátu. V přírodě se tito medvědi dožívají sotva 20 let.

Autovraky mizí z ulic Frýdku-Místku. Město také lidem radí, jak se jich bezplatně zbavit

Frýdek-Místek postupně čistí ulice od autovraků. Jde ale o složitý administrativní proces, který s sebou nese i nemalé náklady. Proto město připomíná, že autovraky mohou nechat zlikvidovat i jejich majitelé. Pro ty to bude bezplatné. A ještě navíc dostanou od vrakoviště menší výkupní cenu.

Mladý řidič Octavie přejel u Starého Jičína do protisměru a srazil se s domíchávačem

8. července 2024 14:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v pondělí dopoledne u vážné nehody ve Starém Jičíně. Domíchávač se tam srazil s osobním autem. Devatenáctiletého řidiče osobního auta museli vyprostit a v ohrožení života byl přepraven do nemocnice.

FM City Fest přepsal kulturní historii Frýdku-Místku

Šestý ročník FM City Festu byl v mnoha ohledech prémiový. Akce proběhla v novém a větším areálu. Poprvé dorazilo přes 20 tisíc lidí a vystoupily světové hudební hvězdy. Organizátoři zvládli akci s velkým náporem návštěvníků na výbornou.

Frýdek-Místek opravuje dům s byty pro seniory v Těšínské ulici

Frýdek-Místek neustále zlepšuje podmínky pro bydlení seniorů. Aktuálně prochází opravou dům s byty v Těšínské ulici. Jde o historickou budovu, která dostane novou fasádu. Část oken se renovuje a další se vymění. Práce vyjdou na zhruba 7 milionů korun.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Z domu evakuovali 11 lidí, jednu osobu hasiči zachránili

8. července 2024 8:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle na pondělí u požáru ve druhém nadzemním podlaží bytového domu ve Frýdku-Místku. Z domu muselo být evakuováno 11 lidí. Jednu osobu hasiči zachránili pomocí vyváděcí masky.

Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

5. července 2024 10:10 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček | Miniexpres centra Ostravy

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více