Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

ZUŠ Frýdek-Místek pořádala Galakoncert populárních melodií

Základní umělecká škola Frýdek-Místek připravila unikátní akci. Pěvecké sbory a smyčcové orchestry spojily síly a společně připravili Galakoncert populárních melodií. Na akci, která sklidila velký úspěch vystoupilo na 130 účinkujících.

Školáci z Chlebovic u Frýdku-Místku dostávali vysvědčení ve včelařském muzeu

Školáci mají za sebou předávání vysvědčení. V Chlebovicích letos pro tuto událost zvolili prostory včelařského muzea. Prvňáčkům sem přijel předat vysvědčení osobně i primátor Frýdku-Místku.

Soutěž Zlatá Beruška motivuje školky v centru Ostravy k nadstandardní práci s dětmi

V centru Ostravy mají spousty aktivních a kreativních mateřských škol. Dokazuje to i soutěž Zlatá Beruška, která právě takové školky oceňuje za obohacování vzdělávání dětí formou zajímavých aktivit.

V Chlebovicích se po letech dočkali. Frýdek-Místek zahájil stavbu očekáváné tělocvičny

Začala výstavba tělocvičny v Chlebovicích. Půjde o náročnou stavbu, která potrvá rok. Tělocvična bude totiž stát nad školkou na sloupech zapuštěných do země na pilotách.

Seniorská akademie ve Frýdku-Místku se těší velké oblibě

I senioři mají zájem o vzdělávání. Dokazuje to další úspěšný ročník na seniorské akademii GOODWILL ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho absolvuje přes 120 studentů a někteří do školy chodí už řadu let.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více