Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Únik radioaktivní látky na ostravském letišti byl námětem cvičení hasičů

19. dubna 2024 18:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Při nakládání do auta došlo k poškození balíčku, který přepravoval radioaktivní materiál. To byl námět mimořádného cvičení hasičů v areálu letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Nejlepší dezert upekla na krajské soutěži žákyně střední školy v Českém Těšíně

19. dubna 2024 17:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Už posedmé se konala soutěž pro budoucí cukráře MARLENKA CUP. Zúčastnili se jí žáci ze všech 7 krajem zřizovaných škol, které nabízejí obor Cukrář. Letos byla hlavní surovinou čokoláda a kakao, které nejvíce proslavil dort à la Sacher. Své dovednosti a kreativitu předvedlo celkem 14 budoucích cukrářů.

Urologie opavské nemocnice má novou endoskopickou věž za 2,6 milionu

19. dubna 2024 16:45 | Opava | Jiří Cileček

Na urologickém endoskopickém operačním sále Slezské nemocnice využívají operatéři novou endoskopickou věž. Představuje nejnovější typ zobrazovací techniky a techniky elektrokoagulace, zajišťuje efektivněji stavění krvácení při operacích prostaty a močového měchýře, kterých se ve Slezské nemocnici provádí na čtyři stovky ročně.

Den Země v Ostravě nabídl poučení i zábavu

19. dubna 2024 16:03 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava oslavila Den Země. Návštěvníci zažili den plný zážitků, spojený s poznáváním světa kolem nás. Akci navštívili hlavně mateřské, základní a střední školy. Určena byla také veřejnosti.

Policie hledala padesátiletého muže z Havířova, naposledy ho viděli před měsícem

19. dubna 2024 15:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Kriminalisté odvolali pátrání po padesátiletém muži z Havířova. Naposledy ho lidé viděli před měsícem v centru města a od té doby, jakoby se po něm slehla zem. po nalezení byla výzva odvolána.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

19. dubna 2024 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Ostrava opět boxuje extraligu olympijského boxu, zápasy lákají na ty nejlepší

Extraliga boxu České boxerské asociace je oficiální nejvyšší soutěž olympijského boxu. Po letech se opět boxuje i v Ostravě a domácí zápasy jsou plné napětí a emocí. Hned první velký souboj přinesl výhru domácích proti Jihlavě.

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více