Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Ostravští strážníci značí syntetickou DNA i kompenzační pomůcky

21. dubna 2024 20:08 | Ostrava-město | Jiří Cileček

I letos pokračují ostravští strážníci v úspěšném preventivním projektu značení kompenzačních pomůcek imobilních a hendikepovaných občanů města všech věkových kategorií pomocí speciální metody. Značení je bezplatné a cílem je maximálně přispět k ochraně majetku občanů.

Mezi Antošovicemi a Šilheřovicemi bouralo auto do stromu, řidič zemřel

21. dubna 2024 16:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tragická dopravní nehoda se stala v neděli odpoledne na silnici z Ostravy-Antošovic na Šilheřovice. Auto tam nabouralo do stromu a při nehodě zemřel řidič ročníku 1991.

Sníh zaměstnal i hasiče v Moravskoslezském kraji

21. dubna 2024 8:59 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

21. duben 2024 a na některých místech Moravskoslezského kraje se do rána objevil nový sníh. Ten je mokrý a těžký a proto se pod ním lámou stromy. Hasiči tak vyjížděli k jejich odstraňování, především ze silnic.

Senior zapomněl kulovnici opřenou o auto. Recidivista ji sebral a prodal

20. dubna 2024 20:29 | Ostrava-Poruba | Jiří Cileček

77letý senior vykládal v Ostravě věci z auta a zapomněl při tom na kulovnici, kterou nechal stát vedle. Zbraň schovanou v pouzdře sebral náhodný kolemjdoucí. Byl to recidivista, který zbraň prodal. Policisté ho vypátrali díky kamerám a následně zadrželi i kupce. Oběma teď hrozí vězení. Se seniorem bude za odložení zbraně projednán přestupek.

Záchranáři bojovali o život pacienta po pádu z výšky v Novém Jičíně

20. dubna 2024 12:29 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek v podvečer u kriticky zraněného muže v Novém Jičíně. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl spadnout z okna domu. Záchranáři ho museli dvakrát oživovat a v kritickém stavu byl letecky přepraven do nemocnice.

Ostrava chce novým projektem pomoci udržet školáky u vzdělávání

20. dubna 2024 11:50 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Prevence předčasných odchodů ze vzdělávání ve městě Ostrava. To je název nového projektu, který ve městě odstartoval loni v září. Běží 22 měsíců v pěti vybraných základních školách. Cílem aktivit je zvýšit školní úspěšnost žáků základních škol, ohrožených školním neúspěchem a snížení rizika jejich předčasného odchodu ze vzdělávání. Jedná se především o žáky pocházející ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí.

20 kubíků odpadu vysbírali krajští úředníci z okolí Heřmanického rybníka v Ostravě

20. dubna 2024 10:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

I letos se zaměstnanci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě zapojili do akce Ukliďme Česko, která se koná u příležitosti Dne Země. Přes 30 lidí uklízelo kolem Heřmanického rybníka v Ostravě.

111 vyloučených z MHD při noční razii v Ostravě, nejčastěji jeli bez lístku

20. dubna 2024 10:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

903 zkontrolovaných cestujících v celkem 35 spojích, a z toho 111 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku na sobotu. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v Ostravě-Jihu a tramvajových linkách v centru města.

U Dolních Tošanovic začal za jízdy hořet autobus na zemní plyn

19. dubna 2024 19:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek dopoledne vyjely tři jednotky hasičů k požáru autobusu na zemní plyn na okraj Dolních Tošanovic na Frýdecko-Místecku. V autobuse jeli čtyři lidé, kteří ho stihli včas opustit. Po uhašení hasiči pomáhali při odtahu autobusu a uklidili komunikaci, která byla během zásahu neprůjezdná.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více