Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

8. května 2024 10:38 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Žena zřejmě omylem vstoupila do cesty jedoucí tramvaji v Ostravě

7. května 2024 15:17 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zřejmě si nevšimla jedoucí tramvaje a vstoupila jí přímo do cesty. Ženu pak souprava srazila a vážně zranila. Nehoda zaměstnala všechny složky ostravského integrovaného záchranného systému.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

6. května 2024 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Těžké zranění motokrosaře na Opavsku a pád motorkáře na Bruntálsku

6. května 2024 19:58 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v neděli v podvečer, u dvou nehod motocyklistů. Odehrály se v odstupu hodiny, a to na Opavsku a Bruntálsku. K oběma vyjížděly pozemní posádky a vzlétal vrtulník. V jednom případě se vážně zranil motokrosař a ve druhém motorkář po pádu stroje v zatáčce.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Registrací do ADRA běhu podpoříte dobrovolnictví. První běh bude ve Frýdku-Místku

Kolektivní běh nebo chůze po vytyčené trati u Faunparku, případně jen registrace s finančním příspěvkem. I tak můžete podpořit dobrovolnictví, které v Česku letos oslaví 20 let od založení prvního dobrovolnického centra. To bylo vzniklo právě ve Frýdku-Místku.

Studenti z šesti zemí soutěžili ve Frýdku-Místku o zlatý pohár ve svařování

Střední odborná škola Frýdek-Místek pořádala už 25. ročník mezinárodní soutěže ve svařování. Letos přijelo více než sto soutěžících z šesti zemí světa. Soutěž měla teoretickou i praktickou část a vše vyhodnocovala odborná porota v mezinárodním složení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více