Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Akce Frýdek-Místek na cestách nabídne na Olešné inspiraci na výlety po Česku

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den plný inspirace a zábavy na jedinečném místě u přehrady Olešná. Cestovatelský festival Frýdek≈Místek na cestách je skvělou příležitostí pro všechny, kteří touží po objevování krás naší země.

Vrtulník zachraňoval zraněného muže u Rešovských vodopádů

11. května 2024 20:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Náročnou záchranu sedmatřicetiletého může mají za sebou ostravští letečtí záchranáři. Muž se zranil v těžce přístupném terénu u Rešovských vodopádů na Bruntálsku. Lékaře k němu musel vrtulník vysadit na palubním jeřábu.

Ostrava má kvalitní a propracovaný systém dopravní výuky dětí

11. května 2024 19:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Mezi časté úrazy dětí patří často ty, které se stanou při různých nehodách v silničním provozu. Ostrava se proto snaží věnovat velkou pozornost výuce začínajících cyklistů na dopravních hřištích. Žáci základních škol mají dopravní výuku, ale se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se seznamují už i děti v mateřských školkách.

Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

10. května 2024 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v dubnu klesla na 5,3 procenta

10. května 2024 15:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Úřady práce v Moravskoslezském kraji ke konci dubna evidovaly 43 244 lidí bez práce. Jejich počet byl o 802 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je vyšší o 2 839 osob. Celkově ale nezaměstnanost klesla o 0,1 procentního bodu na 5,3 procenta. Volných pracovních míst v dubnu v kraji mírně přibylo, a to na 11 137.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více