Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Nový lesopark na okraji Frýdku-Místku těší návštěvníky

Na okraji Frýdku-Místku vznikl nový lesopark. Vybudoval ho soukromý investor Gevorg Avetisjan a zpřístupnil ho veřejnosti. Do budoucna by kvůli nečekaně velkému zájmu chtěl park ještě rozšířit. Jeho počin pro společnost ocenili návštěvníci i vedení města.

Pád na motokrosu, paraglidingu, i z koně. Náročný den pro moravskoslezské záchranáře

27. května 2024 8:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v neděli u řady zraněných pacientů. Kromě běžných úrazů a nehod cyklistů to byl také pád při motokrosu, pád paraglidisty, či pád koně.

Den Moravské Ostravy a Přívozu zve na bohatý program

Centrum Ostravy se chystá na druhý ročník akce Den Moravské Ostravy a Přívozu. Akce letos slibuje ještě více zábavy a také propojení s průběhem oslav 100 let Velké Ostravy.

Bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek potřebuje rekonstrukci

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice o jeho záchraně jedná s Moravskoslezským krajem. Záměrem města je sportoviště zachovat a také prodloužit nádrž na původní délku, aby se v bazénu mohly konat plavecké závody.

Ostatky tří lidí vykopaných při rekonstrukci ve Frýdku-Místku mohou být z dob války

Kopali jámu pro retenční nádrže a objevili lidské kosti. Druhý den policisté potvrdili, že na místě byly ostatky minimálně tří lidí. Ty se nyní budou zkoumat. Rekonstrukci prostoru před Kulturním domem Frýdek tato událost nakonec nijak neomezila. Práce opět pokračují.

Mimořádné zastupitelstvo k zásahu policie na magistrátu ve Frýdku-Místku neschválilo program

Opoziční zastupitelé Frýdku-Místku chtěli řešit nedávný zásah policie na magistrátu. Několik zaměstnanců mělo být zapojeno do organizované trestné činnosti. Kvůli události se svolalo mimořádné zastupitelstvo. Město je ale vázáno mlčenlivostí a k případu tak nemůže sdělovat informace.

Potravinová pomoc se ve Frýdku-Místku nově vydává častěji, lidé se i objednávají

Výdejna potravinové pomoci ve Frýdku-Místku kvůli velkému zájmu upravila svůj provoz. Ze dvou dní přešla na pět a zároveň objednává klienty na přesný čas. V místě se tak netvoří fronty a nedochází k žádným konfliktům.

Ve Frýdku-Místku se udržuje na 170 hektarů travnatých ploch

Jarní počasí letos přišlo o něco dřív než loni. Díky tomu vyjely do ulic Frýdku-Místku také dříve sekačky na trávu. Pravidelné kosení je opět v plném proudu. Pracovníci technických služeb v průběhu sezóny udržují na 170 hektarů travnatých ploch.

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více