Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

15 týmů odehrálo ve Frýdku-Místku mezinárodní volejbalový turnaj R22 CUP

Mezinárodní volejbalový turnaj smíšených družstev ovládl opět po roce tělocvičnu 6. základní školy ve Frýdku-Místku. Tradičně se zde scházejí současní i bývalí profesionální hráči, kteří bojují o medaile a pohár vítězů. I letos přijely týmy z Česka, Slovenska a Polska.

Ve Frýdku-Místku bude v jeden večer Noc kostelů i Muzejní noc

V pátek 7. června se veřejnosti otevřou kostely v celé zemi. Ve Frýdku-Místku na akci pravidelně navazuje také Muzejní noc v Muzeu Beskyd. Pro návštěvníky bude na většině místech připraven doprovodný program až do nočních hodin.

Trh sportu představil přes 30 sportovních klubů a kroužků ve Frýdku-Místku

Většina sportovních klubů na jednom místě. Unikátní akci s názvem Trh sportu uspořádalo město Frýdek-Místek , kde se představilo na 33 sportovních spolků. Cílem bylo představit sporty ve městě a poradit s případným výběrem sportu pro děti. Na místě bylo možné si sporty i vyzkoušet.

Požár čapího hnízda v Albrechtičkách nepřežila čtyři mláďata

2. června 2024 19:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Čtyři jednotky hasičů se v neděli odpoledne zapojily do likvidace požáru čapího hnízda na sloupu vysokého napětí v Albrechtičkách na Novojičínsku. Požár bohužel nepřežila čtyři mláďata.

Cyklista se těžce zranil po pádu v Bikeparku Kopřivná

2. června 2024 18:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři spolu s horskou službou zasahovali u vážně zraněného cyklisty na Bruntálsku. Po těžkém pádu v Bikeparku Kopřivná byl několik minut v bezvědomí. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Řidička kamionu porušila zákaz předjíždění na dálnici

31. května 2024 17:24 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jela po dálnici s kamionem a rozhodla se předjíždět. Nízkou rychlostí a navíc v místě, kde je to zakázáno. Policisté jeli zrovna za kamionem, vše natočili, řidičku zastavili a pokutovali. Při dvou speciálních akcích pak dopravní policisté zaznamenali přes padesát překročených rychlostí i nadrozměrné náklady.

Centrum Ostravy trápí vandalové. Ničí herní prvky, lavičky i zeleň

Centrální ostravský obvod stále řeší problémy s vandalismem. Bezohlední lidé si za svůj cíl vybírají dokonce i dětská hřiště, kde nedávno založili požár a poškodili tak unikátní herní prvek. Obvod pak musí investovat úsilí i peníze do oprav.

Přehrada Hrabina v Českém Těšíně má nové vyhlídkové plovoucí molo

30. května 2024 21:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další vyhlídkové plovoucí molo, které zatraktivní a zpříjemní pobyt turistům na vodních plochách v Moravskoslezském kraji, začalo sloužit návštěvníkům přehrady Hrabina v Českém Těšíně. Doplnilo tak mola na Větřkovické přehradě v Kopřivnici, Karvinském moři a Slezské Hartě, která byla loni instalována s dotací Moravskoslezského kraje ve výši 5,5 milionu korun.

Mladí házenkáři SKP Frýdek-Místek vybojovali v žákovské soutěži bronz

Mladí házenkáři SPK Frýdek-Místek letos zaznamenali velký sportovní úspěch. Starší žáci po sedmi letech vybojovali v celostátní žákovské lize 3. místo. Bronzové medaile jim osobně předal primátor města přímo na magistrátu.

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek přivezly medaile z Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek mají za sebou účast na Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Početná výprava bojovala v téměř všech kategoriích, a nakonec vybojovala několik stříbrných i bronzových medailí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více