Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Za oknem leželo v obálce viditelně přes 120 tisíc. Lupič měl snadnou práci

19. června 2024 9:14 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policisté dopadli 29letého recidivistu, který za bílého dne vykrádal byty a rodinné domy napříč Ostravou. Zaměřoval se hlavně na pootevřená okna v přízemí. Dvakrát byli v bytě dokonce majitelé. A v jednom případě nechali za oknem viditelně obálku plnou dvoutisícovek. Lupič tak ani neprohledával byt a utekl rovnou s obálkou.

75letý muž spadl ze střechy domu na Bruntálsku

18. června 2024 21:29 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali v úterý v poledne u vážně zraněného seniora na Bruntálsku. V obci Hynčice pracoval na střeše rodinného domu a spadl z výšky asi pěti metrů. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Mladý pár se vloupal v Ostravě do pekárny. Ukradl tašky sladkostí i peníze

18. června 2024 10:32 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Povedený páreček se v noci vloupal do pekárny v centru Ostravy. Pobrali tam vše, na co přišli. Hlavně tašky plné krabic s cukrovím. Na útěku si jich ale všiml pohotový svědek, který přivolal policii. Ta 22letého muže a 20letou ženu následně, i díky rychlé operativní práci, zadržela.

Karvinsko kulturně žije. Chystají se další festivaly i sportovní akce

17. června 2024 18:45 | Karviná | Jiří Cileček

Karviná se připravuje na Festival POHO Den. Ten letos oživí bohatým kulturním programem lázeňský park Darkov. Chystají se také běžecké závody POHO 50, které lákají na tratě od 10 do 50 kilometrů. Léto na Barboře pak nabízí pestrou škálu aktivit v areálu bývalého dolu Barbora po celé léto. Krásy pohornické krajiny výletníci poznají díky komentovaným projížďkám Báňským spěšným vlakem mezi doly.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

Festival Sweetsen fest oslavil 20 let. Ve Frýdku-Místku bavil všechny generace

Sweetsen fest letos oslavil 20 let. Za tu dobu se z něj postupně stal největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. Letos akce nabídla více než 100 programových bodů.

Ostrava postaví na Bazalech nový fotbalový stadion až pro 17 tisíc lidí

17. června 2024 11:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Návrat fotbalového Baníku Ostrava zpět na ikonické Bazaly je možný. Město Ostrava zadalo studii proveditelnosti výstavby nového stadionu. Z ní vyplynulo, že stavbě nic nebrání. Nový stadion může mít kapacitu až 17 tisíc lidí a bude splňovat nejmodernější požadavky.

Lidé v Moravské Ostravě a Přívozu mohou hlasovat pro další lokalitu k proměně v participaci

Obyvatelé centrálního ostravského obvodu mohou vybírat další místo k proměně. Z hlasování v participativním rozpočtu Náš obvod vyjde ze čtyř lokalit jedna, která projde příští rok revitalizací.

Zaměstnanci Liberty Ostrava mohou žádat stát o výplatu mzdy a kraj o bezúročnou půjčku

14. června 2024 12:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezský kraj nabízí pomocnou ruku zaměstnancům Liberty. Zřídil bezplatnou informační linku a připravil rychlé bezúročné půjčky. Firma na sebe podala insolvenci a přestala vyplácet mzdy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více