Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.

Frýdek-Místek koupí Český dům. Chce tam vybudovat centrum pro děti a mládež

Frýdek-Místek koupí Český dům. Nebytí nemovitosti s okolními pozemky za cenu téměř 20 milionů korun schválili po náročném jednání zastupitelé. Město chce v objektu vybudovat centrum pro děti s mládež a přestěhovat tam aktivity Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou náročné 9. zasedání. Trvalo 7,5 hodiny

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou další náročné zasedání. Probírala se na něm celá řada důležitých bodů. Od schválení výsledku hospodaření, přes dotace až po návrh na koupi Českého domu.

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii

Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.

Nároží na třídě TGM ve Frýdku-Místku je hotové. Lidé vybrali proměnu v participaci

Město Frýdek-Místek proměnilo další veřejný prostor. Nároží na třídě TGM prošlo revitalizací, která vzešla z participativního projektu Zapoj F-M. Veřejnosti se místo plně zpřístupní, jakmile doroste vysazený trávník.

Oslavy 100 let Velké Ostravy vyvrcholí v centru města. Obvod se chystá i na Muzejní noc

V sobotu 15. června vyvrcholí v centru Ostravy oslavy 100 let Velké Ostravy. Program navíc plynule přejde do Muzejní noci, do které se zapojí i radnice centrálního obvodu. Lidé budou moci navštívit starostu nebo absolvovat komentované vycházky.

Studenti Střední školy řemesel Frýdek-Místek vystavují své práce v bývalé záložně

Dřevo / Živé srdce nábytku. To je název nové výstavy v Galerii Záložna. Jde o práce studentů dřevařských oborů Střední školy řemesel. K vidění jsou unikátní maturitní a učňovské práce. A také výrobky z řemeslných kroužků.

Frýdek-Místek usiluje o přímý nákup Českého domu za téměř 20 milionů korun

Frýdek-Místek stále usiluje o koupi Českého domu. S vlastníkem se podařilo vyjednat nižní cenu a město už přišlo s plánem, jak budovu využít. Chce tam vybudovat zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo i ve Frýdku-Místku stovky lidí

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo na akci Spolu proti melanomu ve Frýdku-Místku davy lidí. Cílem bylo včasné podchycení nebezpečí vzniku zhoubného melanomu nebo jiných vážných onemocnění a komplikací.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více