Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Frýdek-Místek ocenil účastníky výzvy 10 000 kroků, jednotlivci ušli i přes 900 kilometrů

Mají rádi chůzi, proto se zapojili do výzvy 10 000 kroků. Ty nejlepší jednotlivce i týmy nyní ocenil Frýdek-Místek. V dubnové ti nejlepší nachodili v dubnové výzvě přes 900 kilometrů. Cílem akce je vrátit chůzi do běžného života a udělat něco pro své zdraví.

Letecká havárie na Opavsku byla námětem cvičení složek IZS

29. května 2024 18:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Letadlo mělo po startu z letiště technické potíže, vzápětí se zřítilo a narazilo do stroje, který se zrovna chystal na start. V obou strojích bylo 20 lidí, kteří utrpěli různá zranění. Na místě byli i mrtví. Takový byl námět taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému na Opavsku.

Diamo rozšířilo imisní monitoring u heřmanické haldy

29. května 2024 12:10 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Státní podnik Diamo rozšířil monitorování imisí kolem haldy Heřmanice v Ostravě. Nově se měří nepřetržitě na dvou místech. Mobilní stanice jsou umístěny v nejbližších obydlených místech od odvalu. Diamo chce 20. června představit, jak by mohla sanace haldy pokračovat.

Ve Frýdku-Místku hořela střecha rodinného domu. Hasiči uchránili majetek za 4 miliony

29. května 2024 10:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v úterý krátce po poledni u požáru střechy rodinného domu ve Frýdku-Místku. Plameny hasiči krotili 40 minut a další půl hodinu požár likvidovali. Kvalitním a bleskovým zásahem uchránili majetek za 4 miliony korun. Celková škoda je tak zhruba 150 tisíc.

19letý motorkář se při předjíždění srazil s traktorem u Opavy

28. května 2024 17:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v úterý odpoledne u vážné dopravní nehody u Opavy-Vávrovic. Teprve 19letý motorkář se tam při předjíždění srazil s odbočujícím traktorem. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Policisté kontrolovali motorkáře na Opavsku a Frýdecko-Místecku

27. května 2024 21:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté mají za sebou další dopravně bezpečností akci. Zaměřili se při ní na kontrolu motorkářů, ale kontrolovali také ostatní účastníky silničního provozu. Zkontrolovaných bylo 190 a zjištěných přestupků 60.

Ostravská univerzita chce postavit nové studentské koleje za miliardu korun

27. května 2024 19:38 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská univerzita přišla s plánem výstavby nových vysokoškolských kolejí. Nová výstavba v prostorách současných kolejí Jana Opletala má aktuální kapacitu více než zdvojnásobit. Stát bude miliardu korun a s financováním pomůže univerzitě město i kraj. Stavba má začít příští rok a hotová by měla být v roce 2027.

ADRA slaví 20 let dobrovolnictví v Česku. První centrum vzniklo ve Frýdku-Místku

ADRA slaví letos 20 let dobrovolnictví v České republice. Úplně první centrum přitom vzniklo ve Frýdku-Místku. Právě tady proběhla velká oslava spojená s poděkováním dobrovolníkům i klientům.

Nextbike propojil možnost sdílení kol mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou

Modrá sdílená kola přidala do své nabídky novou možnost. Lidé si mohou kolo půjčit ve Frýdku-Místku a vrátit ho v Ostravě, stejně tak i v opačném případě. Propojení obou měst bylo možné kvůli ideálnímu cyklistickému spojení.

Dům v Petrovicích u Karviné zachvátil velký požár, rodina spala uvnitř

27. května 2024 13:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Rodina z Petrovic u Karviné měla štěstí v neštěstí. Spali v domě, který zachvátil po druhé hodině v noci velký požár. Naštěstí se jim nic nestalo a z domu se dostali ještě před příjezdem hasičů. Ti ale zachraňovali ještě zvířecí mazlíčky dětí. Škoda po požáru je 5 milionů korun.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více