Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Muž z Ostravy přišel o 2,2 milionu. Naletěl na falešnou reklamu s Jakubem Prachařem

27. března 2024 16:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Falešné reklamy se slavnými osobnosti v poslední době zaplavily internet a sociální sítě. Na jedno z videí se chytil i muž středního věku z Ostravy. Reklama nabízela velké a rychlé zhodnocení peněz. Podvodník na telefonu pak muže přesvědčil k investici do kryptoměny a postupně ho připravil o více než 2,2 milionu korun.

Šest osobností získalo Cenu města Ostravy, in memoriam i herec Norbert Lichý

27. března 2024 15:03 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Cenu města Ostravy a odměnu 150 tisíc korun dnes získalo šest osobností. Město letos ocenilo herečku Štěpánku Ranošovou, violoncellistu Jiřího Hanouska a mezinárodně uznávaného dokumentárního fotografa Viktora Koláře. In memoriam byli oceněni spisovatel Ota Filip, operní pěvkyně Patricia Burda Janečková a herec Norbert Lichý.

Moravskoslezský kraj ocenil dvacítku výjimečných pedagogů

27. března 2024 14:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

U příležitosti Dne učitelů byli stejně jako v minulých letech oceněni výjimeční pedagogové z Moravskoslezského kraje. Ocenění získali za svůj přístup k výuce i žákům, inovativní postupy a další mimořádné aktivity. Ceny i poděkování si převzali pracovníci krajských středních, základních i mateřských škol, ale i základních uměleckých škol a dětských domovů.

ŘSD opraví další dva mosty v Litultovicích na Opavsku

27. března 2024 14:03 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Po dvojité opravě mostů u Hradce nad Moravicí plánuje Ředitelství silnic a dálnic další zdvojenou rekonstrukci mostních objektů, tentokrát v katastru obce Litultovice.

Mladá žena kradla v opavských a ostravských obchodech textil a drogerii

27. března 2024 13:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Chodila do drogerií a obchodů s textilem v Ostravě a Opavě a bez placení brala vše, co se jí líbilo. Vůbec si přitom nedělala hlavu z toho, že jí zrovna skončila podmínka za jinou trestnou činnost. V jednom obchodě byla dokonce třikrát během několika hodin.

Požár haly na výrobu pelet na Bruntálsku způsobil škodu za 4 miliony korun

27. března 2024 7:15 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V úterý odpoledne vyjelo sedm jednotek hasičů do obce Dolní Povelice na Bruntálsku k požáru haly o rozměrech 20 x 8 metrů, ve které se vyráběly pelety. Oheň se rozšířil i na přilehlý seník. Z haly byl pomocí nakladače vyvážen materiál na výrobu pelet. Škoda byla odhadnuta na 4 miliony korun.

Moravskoslezský kraj spustil unikátní portál MiSe Klima. Pomáhá reagovat na klimatickou změnu

26. března 2024 18:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj spustil informační portál MiSe Klima, který je v rámci republiky unikátní. Na jednom místě vysvětluje problematiku změny klimatu, prezentuje nejrůznější adaptační opatření, představuje příklady dobré praxe, nabízí podporu v oblasti enviromentálního vzdělávání, také poskytuje přehled o možnosti financování projektů, které na změny klimatu reagují.

Útočník Dominik Lakatoš a dalších 7 hráčů končí u hokejistů Vítkovic

26. března 2024 17:56 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Kádr vítkovických hokejistů opouští po sezoně sedm hráčů, kterým skončily jejich kontrakty. Na odchodu z ostravského klubu je také útočník Dominik Lakatoš, který byl uvolněn na hostování do jiného extraligového klubu za finanční náhradu.

Absolvent vysoké školy posprejoval v Ostravě velkou mostní konstrukci

26. března 2024 16:30 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Velmi dobrá součinnost a spolupráce hlídek Městské policie Ostrava a hlídky Policie České republiky vedla k dopadení sprejera, který počátkem uplynulého týdne v nočních hodinách posprejoval mostní konstrukci v Ostravě-Vítkovicích nápisem o rozměru 3 x 24 metru.

ŘSD navýší protipovodňová opatření u pěchotního srubu vedle D1 Bohumína

26. března 2024 15:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic chystá zdokonalení protipovodňových opatření podél dálnice D1 u Bohumína. Konkrétně se zaměří na lokalitu kolem pěchotního srubu MO-S5. Práce vyjdou na 11,4 milionu korun a hotovo má být v prosinci.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více