Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Opilec s maketou zbraně způsobil poprask na Novojičínsku. Zpacifikovala ho zásahovka

25. března 2024 14:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Plno policistů, zásahová jednotka a krátkodobá uzavírka silnice u Nového Jičína. Tak to vypadalo v pondělí dopoledne na okraji Rybí na Novojičínsku. Policisté tam vyjeli k ohlášenému pohybu muže se zbraní.

Velikonoční městečko ve Frýdku-Místku pobaví děti i dospělé

Program na pódiu pro děti i dospělé. Trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá zvířátka a dílničky pro děti. To vše opět přinese i letošní tradiční Velikonoční městečko ve Frýdku-Místku.

Řidiči do 8. dubna neprojedou v Ostravě po Slovenské k Mariánským Horám

25. března 2024 13:06 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Řidiči v Ostravě ode dneška neprojedou kruhovým objezdem na Slovenské ulici ve směru na Mariánské Hory. Složitější je i cesta z Mariánských Hor na Hlučínskou ulici. Ostravské komunikace totiž začaly opravovat obruby na okružní křižovatce Slovenská, přes kterou se sjíždí do města z dálnice D1.

Záchranáři ve Frýdku-Místku mají nový přenosný ventilátor. Přispělo na něj město

Město Frýdek-Místek opět podpořilo zdravotnickou záchrannou službu. Přispělo jí dotaci 300 tisíc korun, za které záchranáři pořídili nový transportní ventilátor. Ten pomůže hlavně pacientům s poruchami dýchání. Přístroj může ventilovat pacienta i bez přívodu kyslíku.

Policejní dron lovil na dálnici D1 špatně předjíždějící kamiony

25. března 2024 9:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští dopravní policisté se opět zaměřili na porušování dopravních předpisů u řidičů kamionů. Za pomoci dronu monitorovali hlavně špatné předjíždění. Během několika hodin chytili 16 řidičů, kterým uložili pokuty za 75 tisíc korun.

Participativní rozpočet už realizoval v centru Ostravy řadu nápadů veřejnosti

Lidé v centru Ostravy se hojně zapojují do projektu participativního rozpočtu Náš obvod. Za tři roky už se realizovalo šest nápadů. Nyní se připravuje realizace loňského ročníku a zároveň v těchto dnech probíhá sběr nápadů pro letošní ročník.

Na hokejovém utkání mládeže ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord

V hale Polárka ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord. Zajistili ho fanoušci žáků 9. tříd, kteří bojují o postup do extraligy mládeže. Na utkání Frýdku-Místku s Havířovem přišlo 2 447 diváků. Domácí sice prohráli, ale stále jsou v rámci soutěže v boji o extraligu.

Lidé v rámci participace navrhovali úpravy zastávky Anenská ve Frýdku-Místku

Úprava zastřešení zastávek i zeleně. To byly nejčastější návrhy, které zazněly na zastávce Anenská ve Frýdku-Místku. Lokalitu pro úpravu vybrali lidé hlasováním v dalším ročníku participativního rozpočtu. Nyní mohli přímo na zastávce navrhnout, co změnit. Město pak z podnětů připraví zadání pro architekty.

Beskydská ulice ve Frýdku-Místku je opět plně průjezdná. Končí náročná oprava mostů

Mosty v Beskydské ulici ve Frýdku-Místku jsou opět průjezdné. Skončila tak obousměrná uzavírka důležité silnice, která trvala od loňského srpna. Na místě ještě probíhají dokončovací práce. Pod mostem je tak doprava stále zúžena vždy do jednoho pruhu. To ale výrazně provoz neomezuje.

Rekonstrukce bitvy z roku 1939 o Czajankova kasárna ve Frýdku-Místku měla velký ohlas

O víkendu zaplnily české a německé historické vojenské jednotky Faunapark ve Frýdku-Místku. Vedle v areálu ředitelství Slezanu pak proběhla rekonstrukce samotné bitvy o Czajankova kasárna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více