Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Horníci by měli po propuštění z OKD opět dostat měsíční příspěvek až 8 tisíc korun

15. dubna 2020 11:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Propuštění zaměstnanci ze společnosti OKD by měli mít v budoucnu opět nárok na peníze od státu. Horníci o ně přišli v dubnu roku 2018, kdy společnost OKD přešla pod státní firmu PRISKO. Ministerstvo průmyslu a obchodu teď chystá novelu nařízení o příspěvku ke zmírnění sociálních dopadů.

Pracovníka pily ve Frenštátě pod Radhoštěm zavalilo dřevo, letěl pro něj vrtulník

15. dubna 2020 9:51 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali v úterý odpoledne u vážného pracovního úrazu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Pracovníka pily tam zavalily dřevěné desky. Ve vážném stavu ho musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Slezská nemocnice v Opavě má 13 nakažených zaměstnanců

14. dubna 2020 12:07 | Opava | Jiří Cileček

Koronavirová nákaza už se dostala i do Slezské nemocnice v Opavě. Zařízení v úterý ohlásilo 13 nemocných zaměstnanců, jsou mezi nimi lékaři, zdravotníci i další lidé.

VIDEO: Triky kapsářů v Ostravě. Jeden objímal lidi na ulici, druhý si speciálně upravil bundu

14. dubna 2020 9:56 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Minimálně 16 okradených mají na svědoví dva kapsáři z Ostravy. Jeden z nich si vybíral netradičním způsobem hlavně seniory na ulici, například je objímal. Další řádil především v tramvaji, speciálně si kvůli tomu upravil i svou bundu. Oba už sedí ve vazbě.

Mladá vědkyně učinila v Ostravě světový objev, našla nový druh řas. Dostal jméno Ostravamonas

13. dubna 2020 16:13 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ostrava má další unikát. Nový rod řas, který objevila a pojmenovala mladá vědkyně z katedry biologie a ekologie Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity (PřF OU) Dovilė Barcytė. Popsala ho díky vzorku objevenému na Heřmanické haldě. Biologové po celém světě si tak budou zvykat na název Ostravamonas.

V soukromém psychiatrickém zařízení v Třinci potvrzen koronavirus

12. dubna 2020 12:29 | Český Těšín | Jiří Cileček

Do soukromého psychiatrického zařízení CNS Centrum v Třinci se dostal koronavirus. Celá budova je v karanténě a připravuje se testování všech zaměstnanců i pacientů.

57 nakažených v Alzheimercentru Ostrava! Zařízení napadla druhá vlna infekce

10. dubna 2020 11:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

První test byl negativní, druhý pozitivní. Alzheimercentrum Ostrava hlásí vážnou situaci. Nově se tam totiž zjistila nákaza u dalších 25 lidí, kteří byli původně negativní. Zařízení potřebuje akutně pomoc, shání zdravotníky i ochranný materiál.

Zdravotníci ve spolupráci s armádou odebrali přes 200 vzorků v domově pro seniory v Nýdku

9. dubna 2020 21:51 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pro seniory Důstojnost v Nýdku u Třince má za sebou zatím největší odběrovou akci v kraji. Záchranáři ve spolupráci s armádou tam ve čtvrtek provedli 218 odběrů. První výsledky testů, které přišly v pátek ráno, byly zatím negativní.

Městská nemocnice Ostrava má 15 nakažených zaměstnanců

9. dubna 2020 16:20 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Poměrně velké ohnisko nákazy zaznamenala v těchto dnech ostravská městská nemocnice. Testy tam potvrdily 15 nakažených zaměstnanců. Nemocnice proto musela přikročit k dalším mimořádným opatřením. Kromě karantény desítek zdravotníků uzavřela také jednu stanici oddělení chirurgie. Navíc čeká na výsledky dalších 103 zdravotníků.

VIDEO: Čtyřikrát za noc kradl v ostravské restauraci. Poznáte ho?

9. dubna 2020 8:25 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Restaurace v Ostravě-Porubě, na ulici Maďarská, se stala cílem mladého zloděje. Vloupal se dovnitř a ukradl alkohol, sladkosti a dokonce i maso. Na místo se čtyřikrát vrátil. Teď mu hrozí až 8 let vězení. Policisté prosí o pomoc při jeho pátrání.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více