Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

V Karviné začal během jízdy hořet Volkswagen, škoda je 330 tisíc korun

18. února 2024 16:31 | Karviná | Jiří Cileček

Dvě hasičské jednotky zasahovaly v neděli odpoledne u požáru osobního automobilu Volkswagen Sharan v Těšínské ulici v místní části Karviné Louky. Vůz začal hořet během jízdy. Škoda byla odhadnuta na 330 tisíc korun.

Pohotový svědek hlásil policistům pohyb lupiče, který přepadl seniorku v Orlové

18. února 2024 12:24 | Orlová | Jiří Cileček

Lupič přepadl seniorku v Orlové a ukradl jí mobilní telefon. Vzápětí se snažil utéct. Vyběhl za ním ale pohotový svědek, který zároveň hlásil pohyb lupiče policii na lince 158. Za 4 minuty byli na místě strážníci i policisté a 35letého recidivistu, který před pár týdny vyšel z vězení, dopadli. Teď se tam může vrátit až na 10 let.

Specialisté vítkovické nemocnice trénovali příjem pacienta s mrtvicí

17. února 2024 14:24 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Každých 30 minut v Evropě umírá, nebo zůstane invalidní, pacient s cévní mozkovou příhodou. Přitom by mohl být zachráněn, pokud by byl správně léčen. Proto se na rychlý zásah u takového pacienta připravovali i specialisté Iktového centra Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Absolvovali simulační trénink příjmu pacienta s iktem.

Kraj nabízí zdarma poradenství firmám, které jsou v potížích kvůli Liberty Ostrava

17. února 2024 13:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj ve spolupráci s příspěvkovou organizací Moravskoslezský pakt zaměstnanosti rozjel cyklus seminářů pro firmy, které jsou postiženy složitou situací v hutní společnosti Liberty Ostrava. Odborníci jim tu zdarma poskytují důležité informace z oblastí daní, financí a práva.

Na magistrátu v Ostravě už se lidé ověří pomocí občanky v mobilu

17. února 2024 12:57 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Magistrát města Ostravy začal před zákonem stanoveným termínem ověřovat totožnost prostřednictvím elektronického občanského průkazu. Záměrem města je, aby přes eDoklad dokázal totožnost ověřit každý magistrátní úředník, který to pro výkon své práce potřebuje.

Oprava mostu ve Stříteži na silnici I/68 potrvá do léta

17. února 2024 12:11 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic provádí opravu mostu na silnici I/68 ve Střítěži na Třinecku. Aktuálně probíhá úvodní fáze prací, převážně mimo silnici. Poté bude až následovat hlavní etapa opravy mostu, která potrvá do konce srpna. Řidiči by proto měli být trpěliví.

60 řidičů překročilo za 4 hodiny měření povolenou rychlost v obci

17. února 2024 11:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté mají za sebou další dopravně bezpečností akci. Tentokrát se při ní zaměřili na řidiče, kteří překračují rychlost v obci. K měření si vybrali známou čtyřproudou silnici v Petřvaldu na Karvinsku. Za 4 hodiny chytili 60 řidičů. Nejrychlejší jel 98 km/h. Na pokutách policisté vybrali přes 120 tisíc korun.

Orlová představila podobu volnočasového areálu po bývalém koupališti

17. února 2024 10:43 | Orlová | Jiří Cileček

Na prostranství bývalého orlovského koupaliště vyroste volnočasová zóna, ve které nebudou chybět podmínky pro sportovní aktivity, ale ani vodní prvky pro osvěžení v parném létě. Orlová představuje návrh budoucí podoby prostranství.

Eko-info centrum Ostrava chce divadlem informovat o klimatické změně

17. února 2024 10:05 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Divadlo pro změnu, tak se jmenuje nový projekt, který chystá nezisková organizace Eko-info centrum (EICO) Ostrava ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí a ochotníky z Národního divadla Čkyně, jenž patří mezi oceňované amatérské soubory z jihu Čech.

30letého muže přejela na Ovčárně rolba, utrpěl život ohrožující zranění

17. února 2024 9:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Život ohrožující zranění utrpěl 30letý muž přímo na svahu na Ovčárně. Při úpravě sjezdovky ho totiž přejela rolba. Přišel o ruku a měl těžce poraněnou páteř. Policisté teď zjišťují míru zavinění rolbaře i muže, který se na místě pohyboval.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více